Ittas vezetés

3 órája

Nem először akadt ki a szonda a leheletétől

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 57 éves férfi ellen a Dombóvári Járási Ügyészség.

Teol.hu

A vádlott szeptember 12-én reggel 8 és 9 óra között szeszesitalt fogyasztott. Majd ittas állapotban Dombóvár belterületén közlekedett az elektromos kerékpárjával, amit elektromos üzemmódban működtetve vezetett, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, A Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Nem először akadt ki a szonda
Nem először akadt ki a szonda. Reggel ivott, aztán elektromos kerékpárra ült Fotó: Shutterstock

Rövid idő múlva, még délelőtt az egyik utcában rendőrjárőrök ellenőrizték a vádlottat, melynek során vele szemben alkoholszondát, majd hiteles légalkoholmérőt is alkalmaztak. Az eredményekből megállapítható volt, hogy a vádlott enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt volt a vezetéskor.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol. A kialakult joggyakorlat szerint alkohol fogyasztását követően az elektromos üzemmód bekapcsolása mellett nem szabad elektromos kerékpárt vezetni, mivel az gépi meghajtású jármű. Ennek megszegése bűncselekményt valósít meg.

A vádlott egyébként vezetői engedéllyel nem is rendelkezik. Emellett korábban, 2020. évben szintén ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítélték el.

Vele szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől eltiltását szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál.

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában