Rablás

2024.10.11. 13:20

Pénzért törtek be, öt csomag dohánnyal távoztak

Egyikük leemelte az ablakszárnyat, és az ablakon keresztül másztak be a házba, amelynek bántalmazták idős lakóját. A két vádlottnak rablás miatt kell felelnie.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Getty Images

Fotó: LukaTDB

Rablás ügyében tartottak tárgyalást szerdán a Szekszárdi Járásbíróságon. A vádirat szerint az I. és a II. rendű vádlott tavaly november 5-én jelent meg a sértett faddi házánál azért, hogy onnan pénzt szerezzenek. Az I. rendű vádlott a ház hátsó ablakán lévő fakeretes szúnyoghálót és az ablakszárnyat leemelte, majd az ablakon keresztül bemásztak a házba. A sértett az egyik szobában tartózkodott, sétabottal a kezében.

Öt csomag dohányt vettek el

Mivel nem adott át a vádlottaknak semmilyen vagyontárgyat, az I. rendű, hogy ne akadályozza őket, a nyakánál félrelökte a sértettet, aki ettől a földre esett. Az I. rendű vádlott ezt követően a földön fekvő sértett arcát egy alkalommal megütötte a házban talált seprű cirok részével. A II. rendű vádlott átkutatta a szobát, és a vádlottak végül öt csomag cigarettadohányt vettek el, amelynek értéke 14.450 forint. Majd távoztak az ablakon keresztül, amelyen bemásztak a házba. A sértett a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az I. és a II. rendű vádlottat mint társtetteseket a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja. Az ügyészség az I. rendű vádlottat egyéb cselekménye miatt lopás vétségével is vádolja. Decemberre újabb tárgyalási napot tűztek ki az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában