szövetség

2020.06.15. 11:30

Jubileumi összejövetelt tartott a nőszövetség

– Az asszonyok voltak azok, akik Jézust a keresztig követték, míg a tanítványok szétszaladtak – ez a mondat is elhangzott a Mözs-Tolnai Református Nőszövetség tízéves jubileumi összejövetelén, érzékeltetve azt, hogy miben is állhat e keresztyén közösség küldetése.

Steinbach Zsolt

Ahogy Sipos Judith Éva református lelkész, a nőszövetség megbízott vezetője utalt rá: a kör létrehívása – ha túlzás is lenne a keresztút szenvedéseivel összemérni – azért számos nehézséggel, kudarccal is járt. Ám nem adták fel, és sikerült egy összetartó, különleges kis csapatot összehozni, „amely mindig első a segítségnyújtásban”.

A jubileumi összejövetel is a 2014-ben gyönyörűen felújított, átalakított tolnai református imaházban zajlott. Zsoltáréneklés, Bibliaolvasás, imádság után nem maradt el a megemlékezés a trianoni évfordulóról sem.

Nem csak a jubiláló szervezetet köszöntötték, a Boldog szülinapot! című dalt az aktuális születésnapos tagoknak is elénekelték. Ekkor már torta és pezsgő is került az asztalra.

A Mözs-Tolnai Református Nőszövetség 2010-ben alakult, a Mözs-Tolnai Református Társ­egyházközség kebelén belül. A nőszövetségnek nagyjából húsz tagja van. A közösség tagjainak hit iránti elköteleződését és karitatív szellemét jelzi, hogy hatodik éve rendeznek református nyári tábort gyerekeknek, idén június 22-től 26-ig. Rendszeres, aktív közreműködői a Tedd szebbé a karácsonyt! kezdeményezésnek, az adventi jótékonysági vásárnak, legutóbb pedig a járvány miatt munkanélkülivé váltaknak indított gyűjtésből vették ki a részüket. Adventkor a helybéli időseket és az óvodásokat is mindig meglepik valamivel, Mözsön pedig karácsonyi koncerteket szerveznek. De nem állnak távol tőlük a hagyományos közösségi tevékenységek sem, amikor egyszerűen csak jól szeretnék érezni magukat. Rendszeresen járnak kirándulni, ismeretterjesztő előadásokat, élménybeszámolókat szerveznek, és többször összejönnek valamelyiküknél egy-egy vacsorára.

Arra a kérdésre pedig, hogy néha nem hiányoznak-e a férfiak a nőszövetség életéből, a hölgyek határozott, egyöntetű „nem”-mel válaszoltak – persze nevetve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában