Oktatás

2024.01.04. 09:58

Egy Tolna vármegyei pedagógus is a Boldogságóra Program nagykövetévé vált

Dr. Bíró Violetta, a szekszárdi Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ 4. számú Hőgyészi Gyermekotthona, Hőgyész és Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola oktatója is a Boldogságóra Program nagykövetévé vált. A programban már több mint 7000 pedagógus vesz részt, közülük választottak ki országosan 30-at, akik nemcsak mindennapi munkájuk során képviselik ezt az egyedülálló élménypedagógia módszert, hanem például szakmai napok szervezésében és műhelymunkákban vesznek részt, a helyi közösséget megszólító programokat szerveznek a Boldogságóra Program témakörei mentén.

Teol.hu

A szekszárdi tankerület huszonkilenc intézményében kaptak emelt illetményt (Illusztráció: Shutterstock)

A Jobb Veled A Világ Alapítvány által 10 éve elindított Boldogságóra Programja mára az ország egyik legnagyobb civil szervezésű oktatási kezdeményezése, amely már a határainkon túli magyarlakta területek számos oktatási intézményében is nagy népszerűségnek örvend. Az egyedülálló módszertan mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt. Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák.

 A Jobb Veled a Világ Alapítvány a jubileumi, 10 éves évfordulóhoz kapcsolódóan létrehozta a Boldogságóra Pedagógus Nagykövet csoportot, amelyben olyan pedagógusok vesznek részt, akik kiemelt szerepet vállalnak a Boldogságóra Program közösségének összetartásában, fejlesztésében és a Program missziójának terjesztésében. Összesen harminc szakembert választott ki az Alapítvány, köztük van Tolna vármegyéből dr. Bíró Violetta, a szekszárdi Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ 4. számú Hőgyészi Gyermekotthona, Hőgyész és Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola oktatója: „Már a felsőoktatási tanulmányaim alatt kíváncsi voltam arra, milyen módszerekkel lehet a gyermekekben rejlő lehetőségeket osztályszinten a legjobban kihozni. Professzor dr. Bagdy Emőke mentorálta TDK dolgozatom volt az első lépésem évtizedekkel ezelőtt ezen az úton. A Boldogságóra Programot megismerve a Szekszárdi Babits Mihály Általános iskola első osztályosainak beilleszkedését, az ötödik osztályos tanulóinak átmenetét segítem a rendszeres óráimmal. 

A Tolna Vármegyei Gyermekvédelmi Központ Rózsakert Gyermekotthonában többnyire kiscsoportos, máskor rendhagyó élményfókuszú, kreatív boldogságóra foglalkozásaimmal a kollégákkal közösen összefogva segítjük, tereljük a serdülőkorú leánygyermekeket. A Pécsi Tudományegyetem oktatójaként a leendő pedagógusoknak rendszeresen beszélek óráimon a programról, valamint szívesen tartok előadásokat e témában akár külföldön is, mely során az elmélethez kapcsolódó megvalósítás összhangjára törekszem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában