Sokan voltak kíváncsiak

2024.06.26. 07:09

Múzeumok Éjszakája a bátaszéki tűzoltóságon

Mauthner Ilona

Látványos programokkal várta a látogatókat idén is a bátaszéki tűzoltóság a Múzeumok Éjszakáján. Számos érdekes programmal készültek a szervezők, amelyek mind a gyerekek, mind a felnőttek számára felejthetetlen élményt nyújtottak.

Sokan voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakáján a tűzoltók munkájára
Sokan voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakáján a tűzoltók munkájára
Forrás: BátaszékMost/Facebook

A leglátványosabb a füstsátor volt

Az egyik leglátványosabb attrakció a füstsátor volt, ahol a látogatók megtapasztalhatták, milyen érzés egy füsttel teli sátorban tájékozódni és kijutni. Ez a program különösen népszerű volt, hiszen valósághűen mutatta be, milyen kihívásokkal kell szembenézniük a tűzoltóknak egy égő épületben. A kíváncsi tekintetek VR szemüvegen keresztül láthatták, hogyan történik egy égő házból való kimenekítés. Ez a modern technológiai bemutató lehetővé tette, hogy a jelenlévők szinte testközelből élhessék át a tűzoltók mindennapjait, és megtapasztalják, milyen nehéz és veszélyes a munkájuk. 

A leglátványosabb a füstsátor volt
A leglátványosabb a füstsátor volt
Forrás:  BátaszékMost/Facebook

Kipróbálták a porral oltót

A program során a felnőttek kipróbálhatták a porral oltóval a tűzoltást, valamint filmet nézhettek meg az érdeklődők a tűzoltók munkájáról. A próbariasztás során a résztvevők valósághű helyzetben élhették át a lánglovagok gyors és hatékony reagálását egy vészhelyzet esetén. 
Az eszközbemutatón a látogatók megtekinthették a tűzoltók által használt eszközöket és felszereléseket. A különböző mentési technikák és a speciális tárgyak bemutatása révén a résztvevők közelebbről is megismerhették azok használatát. 

A gyerekek utazhattak a tűzoltóautóval

A legkisebbek számára különleges élmény volt, hogy egy rövid utazáson vehettek részt a tűzoltóautóval. Az esemény minden korosztály számára maradandó élményt nyújtott, és lehetőséget adott arra, hogy közelebbről is megismerjék a tűzoltók áldozatos munkáját és a tűzvédelem fontosságát. A Múzeumok Éjszakáján szervezett program nemcsak szórakoztató, hanem tanulságos is volt, hozzájárulva a közösség tűzbiztonsági ismereteinek bővítéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában