Testi, lelki megerősödés

2024.06.26. 10:10

Szent Péter eldugott kulcsait keresik meg a hittantáborban

A kajdacsi plébánia épülete és udvara ad otthont ezen a héten a hittantábornak, melyen 49 gyerek vesz részt. Programjukban szerepel egy bajai és egy szekszárdi kirándulás is. A táborvezető Horváth Sándor plébános.

Wessely Gábor

Szivacsdarabokkal való festés (a szerző fotója)

Hittantábor, 49 gyerekkel. Györkönyiekkel, kajdacsiakkal, kölesdiekkel, nagydorogiakkal, pusztahencseiekkel. A főhadiszállás a kajdacsi plébánia, a programok zöme itt (az épületben és az udvaron) zajlik június 24-től 28-ig, de mennek bajai és szekszárdi kirándulásra is. A finanszírozó a Pécsi Egyházmegye – pályázati forrásból –, és a szülők is hozzájárultak a költségekhez. Az étkezés a helyi iskolában történik, az uzsonnát és a tízórait a kajdacsi pékmester, Talpas Endre állja.

A korosztály vegyes – az óvodásoktól a középiskolásokig –, a nagyobbak közreműködnek a napirend összeállításában, a foglalkozások és játékok lebonyolításában. Anyukák, nagymamák is közreműködnek.

A táborvezető a nagydorogi plébános, Horváth Sándor (akihez Kajdacs is tartozik), közvetlen munkatársa három hitoktató – Bazsikné Pribenszky Márta, Vörösné Tóth Éva és Hosnyánszki Balázs. 

Utóbbi elmondja, hogy az idei hittantábor fő témája Szent Péter és Szent Pál apostol élete, cselekedetei. Velük kapcsolatosak az interaktív programok, vetélkedők, kézműves foglalkozások, megrajzolandó témák. 

Egy érdekesség, hogy spatulára (nyelvlapra) is rajzolnak. Ezek – az orvosok által, torokvizsgálatkor a nyelv leszorítására használt fapálcikák – lesznek majd egy játékban Szent Péter eldugott kulcsai. Aki a legtöbbet megtalálja, jutalmat kap. Foci, kötélhúzás, társasjáték is szerepel a kínálatban.

Mindennap van szentmise a szépen felújított kajdacsi templomban. Testileg, lelkileg megerősödve, és a közösségi létezés, együttműködés, tolerancia szabályait megismerve térhetnek majd haza a résztvevők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában