Teol.hu podcast

2024.06.05. 16:30

Zsanett és Lili a vármegye legfiatalabb kézilabda játékvezetői

A Hír FM szekszárdi magazinjában felvett beszélgetésünk óta már azt is elmondhatja magáról Szentes Lili és Bognár Zsanett, hogy csapatuk, a Szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club a Moyra Budaörs-Handball csapata elleni 30-20-as hazai győzelmével hibátlanul zárta az NB II-ben az alsóházat.

Dahud Emil

A képen balról: Bognár Zsanett, Szentes Lili

Fotó: MW

Nem csak játékosként remekelnek. A közelmúltban sikeres játékvezetői vizsgát tettek, és reménykednek abban, hogy egyszer az idei, Párizsi Olimpiai Játékokra meghívott (huszonnégy év után újra magyar) páros, Bíró Ádám és Kiss Olivér nyomdokaiba léphetnek.

Persze, magát a játékot sem hagyják abba. Most jön egy kis pihenő, majd utána gőzerővel készülnek a következő szezonra.

Zsanettet egyébként már csak egy hajszál választja el a sikeres érettségitől, az utolsó vizsgáira készül. A pedagógusszakra szeretne felvételt nyerni, de ettőlmég esze ágában sincs szögre akasztani a kézilabdacipőt. Édesanyja immár körülbelül harmincéves pályafutásához hasonlóan a fiatal hölgy is beírná a nevét a szekszárdi klub történelmébe.

Lili egy év múlva végez a középiskolában, mivel ötéves gimnáziumi képzésen tanul. Utána kézilabda szakedzőnek tervez továbbtanulni. Mint említette, Zsanettel elsős koruk óta legjobb barátnők, és hálás neki, mert az ő hatására ment le először edzésre, idestova tizenkét éve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában