Teol.hu videó

2024.07.09. 20:00

Veszélyes is lehet a nyaralás, figyelmeztet a rendőrség (videó)

Idegenforgalmi szezonnyitó kitelepülést tartott a rendőrség Fadd-Dombori üdülőtelep nagystrandján, ahol felhívták a gyerekek és felnőttek figyelmét a szünidő veszélyeire. A rendőrség munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak Tolna vármegye forgalmas strandjaira azért, hogy a pihenés senkinek ne legyen veszélyes.

Bencze Péter

A nyár beköszöntével kapcsolatban a rendőrség évről-évre felhívja a pihenésre indulók figyelmét arra: a vakáció bizony veszélyes lehet.

veszélyes, nyaralás, fadd-dombori, rendőrség
Kerékpárral járőröznek az iskolarendőrök Fadd-Domboriban azért, hogy a pihenés senkinek ne legyen veszélyes. Fotó: Makovics Kornél

Veszélyes lehet a strandon hagyott pénztárca

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a következő hetek, hónapok során a rendőrség is ehhez a nyári időszakhoz igazítja tevékenységét, rendészeti, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési területen is. Beszélt arról, hogy a kellemes napok a kockázatok sorát is rejtik.

Először arra hívta fel a figyelmet, hogy a parkoló járművekben a napsütés hatására a hőmérséklet extrém méreteket ölthet, ezért gyereket, kedvenc kiskutyát, semmilyen élőlényt ne hagyjanak az autóban.

Az is fontos, említette, hogy látható részen egyáltalán ne hagyjanak értéktárgyakat, mert azok a rossz szándékú elkövetők célpontjaivá válhatnak. Az értékek csábítóak a strandon is, ezért jó, ha megjegyezzük, a törölköző nem értékmegőrző. Az alá rejtett drága telefon, ékszer, pénz cseppet sincs biztonságban. Ilyeneket vagy ne vigyenek magukkal, vagy tegyék azokat – ha vannak ilyenek – értékmegőrzőkbe. 

Tanácsolta továbbá a szakértő, hogy akik nyaralni mennek, amellett, hogy gondosan bezárnak ajtót, ablakot, kérjék meg ismerősüket, szomszédjukat, hogy postaládájukat folyamatosan ürítsék ki. Ugyanis a teli postaláda az esetleges elkövetőknek jelzi, hogy a háziak nincsenek otthon. Hasznos az is, ha megkeresik a településen szolgálatot teljesítő körzeti megbízottat, aki időnként megnézi az üresen hagyott lakást. Szekszárdon és Pakson pedig évek óta létezik a nyaralókártya program. Ezt a rendőrségen lehet kitölteni, ezzel is növelve a távollévők otthonának biztonságát.    

Iskolarendőröket is bevetnek a forgalmas strandokon

Orsós Zoltán, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának kiemelt főelőadója azt mondta portálunknak, idén is csatlakoztak az országos Házhoz Megyünk nevű rendőrségi programhoz. Ennek keretében bűnmegelőzési centrumokat hoztak létre Fadd-Domboriban, a tamási fürdőnél, illetve Dombóvár-Gunarason. 

Ezekben a centrumokban az iskolaőrök dolgoznak, akik a tanév végét követően kezdték meg ezt a munkát. A szakemberek kerékpárokkal járőröznek a területeken, a látványuk pedig kellő elrettentő erővel bír a bűnözők számára. A Fadd-Domboriban kialakított centrum felújítási munkálatait egyébként a helyi önkormányzat is támogatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában