Jegyzet

2024.08.24. 16:20

Kapcsoljunk ki!

Üdülés, nyaralás, vakáció, szabadság mind a kikapcsolódás szinonímái. Számomra mégis a kikapcsolódás szó a legszimpatikusabb. Kikapcsolva lenni manapság nem könnyű. Az elmúlt napokban azonban megpróbáltam teljesen offline üzemmódban létezni.

Teol.hu

Illusztráció: Getty Images

A párommal közösen vízparton töltöttünk néhány napot. Ez idő alatt nem használtuk az internetet, nem olvastunk híreket, nem figyeltük az ismerőseink megosztásait, minden hírközlési eszközt igyekeztünk távol tartani magunktól. Csupán néhány fénykép erejéig vettük a kezünkbe a telefont, mégis készüljön egy-két fotó emlékbe, szigorúan csak magunknak és nem a közösségi oldalra. 

A digitális detox az egyik legjobb módja annak, hogy feltöltődjünk. Az online világot kizárva csak a jelenre, egymásra, a barátokra, a bennünket körülvevő csodálatos természetre koncentráltunk.

Kikapcsolva lenni azt is jelenti, hogy a hétköznapi rutin feladatok helyett teljesen mást csinálunk. Olyasmit, amire ritkán jut időnk, de segít a feltöltődésben. Ez a spontaneitás adta meg a varázsát az egésznek. Nem terveztük, így olyan dolgok történtek velünk, amire nem is számítottunk. Véletlen találkozás rég nem látott barátokkal, közös kerékpártúra, koncert, madárles a Kis-Balatonon, vitorlázás, kiváló borok és ételek, szinte tökéletes időjárás segítették a kikapcsoldódásunkat. Ahhoz tudnám hasonlítani ezt az állapotot, mint amikor a számítógépnél lenullázást (resetelést) végzünk. Most már jöhet az újraindítás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában