TV-ajánló

2024.08.24. 09:57

Kerítések Denzel Washingtonnal

Mauthner Ilona

A kép illusztráció.

Kerítések címmel vetíti a Viasat 3 szombaton, 13.20-tól az amerikai filmdrámát. A filmet rendezte és a főszerepet játsza Denzel Washington.

A történet hőse Troy Maxson, aki az 1950-es évek Amerikájában él, Pittsburgh egyik feketék lakta negyedében. Az egykori Néger (baseball) Liga játékosa szemetesként keresi meg a napi betevőt. Munkája unalmas és egyhangú, a lelkét is kidolgozza. 

A mindennapi kemény robot után a felesége és a barátai jelentik számára a másik világot. Rose-zal együtt megpróbálják egyengetni a két fiuk jövőjét, az egyikük zenész akar lenni, a másik az amerikai futballban szeretne karriert befutni. 

Az August Wilson színdarabjából készített adaptáció női mellékszereplőjeként Viola Davis 2017-ben megkapta az Oscar-díjat.

A filmet Denzel Washington miatt is érdemes megnézni. Az idén 70 éves világsztár a színészetet a San Franciscó-i Amerikai Színházi Konzervatóriumban tanulta. Filmen és televízióban is játszott, a nyolcvanas években már rendszeresen foglalkoztatták. 1987-ben még csak jelölték az Oscar-díjra a Kiálts szabadságért! című alkotásért, a díjat azonban két évvel később sikerült elnyernie Az 54. hadtestért.

Negyven éve, 1983-ban vette feleségül Pauletta Pearsont, négy gyermekük született. Azóta is ő a felesége. 

Kerítések Viasat3, szombat 13.20.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában