Elfelejthetjük a pénzváltást

2024.09.02. 12:56

Bankkártyával is fizethetünk a buszokon

A Tolna vármegyei Volánbusz autóbuszjáratokra is felszerelik az elektronikus fizetést lehetővé tévő POS-terminálokat. Már jónéhány buszon fizethetünk bankkártyával. Az utasok keressék a bankkártyás fizetést jelző matricát az autóbuszokon.

Brunner Mónika

Elfelejthetjük a pénzváltást, hogy utazásunk megkezdése előtt legyen nálunk megfelelő összegű váltópénz, hogy időben gondoskodjunk a menetjegy pontos áráról, ugyanígy elfelejthetjük az utolsó utáni percekben a pénztárcánkban kotorászást, mert érkezik a bankkártyás fizetési lehetőség a Volánbusz járataira. 

Bankkártyával is fizethetünk a Volánbusz járatain
Bankkártyával is fizethetünk a Volánbusz járatain, a Tolna vármegyei utasok keressék a fotón látható jelzést vagy kérdezzék az autóbuszvezetőket a lehetőségről
Fotó: Volánbusz Zrt.

Bankkártyával is fizethetünk 

Ütemesen halad a készpénzmentes fizetést biztosító berendezések telepítése, már minden harmadik autóbuszon elérhető az elektronikus fizetés, szerepel a Volánbusz Zrt. közleményében. Ismertetik, hogy országszerte tizenöt szerelőcsapat dolgozik folyamatosan azon, hogy október végéig mind az ötezerháromszázharminc helyközi közszolgáltatást ellátó buszon elérhetővé váljon az elektronikus jegy- és bérletváltás. Az adataik szerint június vége óta országosan már mintegy kétezer autóbuszra került fel a POS-terminál. A Volánbusz idén nyár elején kezdte a készpénzmentes fizetés kiterjesztését valamennyi helyközi járatára. 

Matrica vagy autóbuszvezető

A Volánbusz Zrt. Tolna vármegyével kapcsolatban ismertették, hogy a mivel a buszjáratok listája napról napra bővül, így nem tudnak aktuális és területi bontást tartalmazó tájékoztatást adni. Javasolják az utasoknak, hogy keressék a bankkártyás fizetést jelző matricát az autóbuszokon vagy kérdezzék az autóbuszvezetőket a lehetőségről. A POS-terminálok nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök, például telefon, okosóra használatát is lehetővé teszik. Már járműveik több mint egyharmadán elérhető az elektronikus fizetési lehetőség. Mint arról korábban beszámoltunk, a készpénzmentes fizetés lehetőségével egy régen várt szolgáltatásfejlesztés valósul meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában