Bajnoki előzetes

2 órája

Kozmetikázna gyenge fehérvári mérlegén a Paks

Első idegenbeli győzelmére hajt a bajnokságban a Paksi FC, amely vasárnap 15.30 órakor a Fehérvár FC vendége lesz az OTP Bank Liga 8. fordulójában.

Berg Sándor

Eddigi három idegenbeli bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtött be a Paks, azt is az első fordulóban a Diósgyőr vendégeként elért 2–2-es döntetlen alkalmával. Ezen kívül a Zalaegerszeg három, legutóbb pedig a Győr két góljára volt válasz Ötvös Bence találata. 

A legutóbbi hat fehérvári fellépésén nyeretlen maradt a Paks
A legutóbbi hat fehérvári fellépésén nyeretlen maradt a Paks
Fotó: Molnár Gyula

„Semmiképp sem szabad az ETO elleni mérkőzésükből kiindulni, nem hiszem, hogy a Paks igazi arca az lenne, amit az előző fordulóban láthattunk. Nyilván egy hosszabb szünet után játszott újra bajnokit a csapat, előtte meg heti két-három mérkőzésen léptek pályára, szóval most kicsit ritmustalanok voltak” – fogalmazott a fehérvárfc.hu oldalon Nagy Gergely, aki két időszakban összesen 69 NB I-es mérkőzésen védte az atomvárosiak kapuját. 

A Fehérvárnál nagy változások történtek a nyáron, tizenöt játékos távozott és tizennégy érkezett, köztük (kölcsönben) az a Szabó Bálint, aki az atomvárosiakat hagyta ott nevelőegyesületéért. Illetve az előbb idézett Nagy Gergely, aki két hete csatlakozott az együtteshez. Nemcsak játékosállományban, de a kispadon is történt változás a klubnál, az Újpestre távozó Bartosz Grzelakot Pető Tamás váltotta, akivel az örmény Sumqayit együttesét búcsúztatták a Konferencialiga-selejtezőben, de a ciprusi Omonia Nicosia már nagy falatnak bizonyult a fehérváriaknak. A bajnokságban otthon még veretlenek a Fejér vármegyeiek, a DVTK-t 3–1-re, az MTK-t 1–0-ra győzték le, a Zetével pedig 1–1-es döntetlenre végeztek. 

OTP Bank Liga, a 8. forduló további menetrendje. Szeptember 28., szombat: DVTK–ZTE FC 15 (M4 Sport), Kecskeméti TE–Nyíregyháza Spartacus FC 17 (M4 Sport+), DVSC–MTK Budapest 19.30 (M4 Sport). Szeptember 29., vasárnap: Ferencváros–Puskás Akadémia 18 (M4 Sport). Pénteken játszották: Újpest FC–ETO FC Győr 0–0.

A középmezőnyben szereplő Fehérvárnál még az új csapat formálódik, amit kihasználhat a jóval összeszokottabb Paks. Az örökmérlegbe nem kapaszkodhatnak a zöld-fehérek, a 11 győzelmük mellett 12 döntetlent és 22 vereséget jegyeztek, ami elsősorban gyenge idegenbeli szereplésüknek tudható be. Az atomvárosiaknak mindössze egyszer sikerült elhozniuk a három pontot, a 2019 decemberi találkozón Szabó János és Könyves Norbert góljával 2–0-ra győztek, azon felül hat döntetlen mellett tizenhárom vereség a mérlegük. 

OTP Bank Liga, 8. forduló
Fehérvár FC–Paksi FC
Sóstói Stadion, vasárnap, 15 óra. Tv: M4 Sport

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában