Bárka Fesztivál

2024.09.08. 07:23

Külhoni vendégek Tolnán Uzonból és Palicsról

Tizenöten vendégeskednek a hétvégén Tolnán és környékén Tolna két partnertelepüléséről, az erdélyi Uzonból és a vajdasági Palicsról.

Teol.hu

Fotó: Kiss Albert

Pénteken megérkeztek a vendégek Tolna két partnertelepüléséről, az erdélyi Uzonból és a vajdasági Palicsról. Utóbbi küldöttséget Dobó Márta, a helyi közösség első embere, az uzoni delegációt Bordás Enikő polgármester vezeti. Az uzoniakkal érkezett dr. Ráduly István korábbi polgármester, jelenleg Kovászna megye prefektusa.

A vendégeket a Hotel Thelenában fogadták, összesen tizenöten vendégeskednek a hétvégén Tolnán és környékén. Ittlétük során egyebek mellett megtekintik a városi bölcsődét, megkoszorúzzák dr. Sümegi Zoltán korábbi tolnai polgármester sírját, ellátogatnak Verseghy Ferenc mözsi fazekasműhelyébe, de Kalocsára és Bugacra is szerveztek nekik programot. Természetesen a most hétvégén zajló Bárka Fesztivált sem hagyják ki. Hétfőn indulnak haza.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában