Jó reggelt

2024.09.03. 10:24

Te se tedd!

Ha betartom az előírt sebességet az autómmal, az a mögöttem jövőknél gyakran türelmetlenséget, sőt bőszültséget okoz, és veszélyes manőverekbe kezdhetnek.

Bencze Péter

Tartsd be az előírt sebességet!

Forrás: Shutterstock

Olyan sok balesetet láttam az utakon munkám során, hogy belém égett az, amit a rendőrség is nem győz eleget hangsúlyozni: a gyorshajtás a közúti balesetek elsődleges oka. 

Éppen ezért én már régóta a táblákon jelzett sebességgel soktam közlekedni. Azonban ezt a mögöttem haladók nem tudják, szabálytalanul gyorsabban haladnának. Gyakran tapasztalom, hogy az előírt sebesség betartása türelmetlenséget, sőt bőszültséget okoz nagy részükben, és igyekeznek nyomás alá helyezni a gyorsabb haladás érdekében. Annyira közel jönnek az autóm hátuljához, hogy az ujjamat se dugnám a két lökhárító közé. Ez azon kívül, hogy hallatlanul idegesít, természetesen veszélyes is. Mégis megerősít meggyőződésemben, és azt kell üzennem: akkor sem gyorsítok. Bár te se tennéd!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában