Felújítás

2024.09.07. 20:04

Tolna fejlődik: új parkolók és csapadékvíz-elvezetés

Három utcában új autós parkolókat alakítanak ki, a Táncsics utcában csapadékvíz- elvezető rendszer készült.

Teol.hu

Új parkolók, három utcában

Három utcában új autós parkolókat alakítanak ki Tolnán. Az Eötvös utcai iskola környékén a Csokonai és a Homokdomb utcában létesülnek új parkolók. A Csokonai utcában 9 darab, 2 méter széles, az úttal párhuzamos várakozóhelyet alakítanak ki. Ehhez a meglevő akácfa sort ki kell vágni, két parkolónként viszont egy-egy alacsony lombkoronájú fát fognak ültetni. A Homokdomb utcában 8 darab parkoló létesül majd, az úttestnek az iskola felé eső oldalán, az úttal párhuzamosan. A harmadik helyen, a Festetich utca Selyemgyár felőli végén – a jelenlegi „háromszög” területét is felhasználva – összesen 34 darab, merőleges és párhuzamos parkolóhelyet hoznak létre. Emellett új zöldfelületet is kialakítanak. A jelenlegi egyirányú útszakaszt nem bontják el. Az új parkolók terveit ez év november végéig kell elkészítenie az ezzel megbízott cégnek.

Csapadékvíz elvezetés a Táncsics utcában

Elkészült a Táncsics utcai csapadékvíz elvezető rendszer, a műszaki átadás is megtörtént. A kivitelező a tolnai Hegedűs és Schmidt Kft. volt, a cég bruttó mintegy 55 millió forintért vállalta a munkát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában