Cukorbetegség

5 órája

A diabétesz volt az egészségnap fő témája

A cukorbetegség volt a szombati egészségnap fő témája Tengelicen, de nemcsak a diabéteszről volt szó, más fontos kérdések is szóba kerültek.

Révészné Hanol Erzsébet

Diabétesz sétával kezdődött Tengelicen az egészségnap

Forrás: Beküldött fotó

Egészségnapot tartottak szombaton Tengelicen a 3T Civil Szervezet szervezésében. Molnár-Hollósi Dóra elnök úgy tájékoztatott, hogy a közelgő Diabétesz Világnap alkalmából idén a cukorbetegség volt a fő téma. Így a napot egy Diabétesz sétával kezdték, ezzel is felhívva a figyelmet a mozgás fontosságára, hiszen a sport jelentős életminőség-javulást hozhat a cukorbetegek számára, hozzájárul a jobb vércukorszint értékek eléréséhez.

Diabétesz sétával kezdődött Tengelicen az egészségnap
Diabétesz sétával kezdődött Tengelicen az egészségnap
Forrás: Beküldött fotó

Ehhez a témához kapcsolódott Vincze Veronika orvosi biotechnológus, egyetemi tanársegéd Beszéljünk a cukorbetegségről című előadása is. Ezt gerinctréning követte Kremzner Nikoletta életmód tanácsadóval, aki aztán a gyulladások megelőzéséről és csökkentéséről, valamint a rostok táplálkozásban betöltött szerepéről is beszélt.

A rendezvény ideje alatt a Magyar Vöröskereszt jóvoltából véradásra és vércukorszint mérésre is volt lehetőség. Egészséges ételkóstolóval is várták a vendégeket, amelyhez a tengelici Frissten Pékség kenyereit kínálták. A Csákvári Családi Méhészet pedig mézkóstolóra invitálta a résztvevőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában