Emlékérmet kaptak

6 órája

Fehér bot: a látássérültek szimbóluma

Ünnepséget tartott a Vakok És Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete. A Fehér Bot Napja alkalmával adtak egymásnak találkozót. A szekszárdi szemészet megteremtőjének lánya is elfogadta a meghívást.

Szeri Árpád

A Fehér Bot Napi ünnepen Kovács Lászlóné (középen) köszöntötte a résztvevőket, mellette Németh Judit, bal oldalon Gáti László látható

Fotó: Beküldött fotó

Fehér Bot Napi ünnepséget tartott a Vakok És Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete. A Szekszárdon, a Hunyadi utcai irodaház nagytermében zajló rendezvényen Kovács Lászlóné elnök köszöntötte a sorstársakat. 

Fehér Bot
A Fehér Bot Napi ünnepen Kovács Lászlóné (középen) köszöntötte a résztvevőket, mellette Németh Judit, bal oldalon Gáti László látható
(Fotó: Beküldött fotó)

Az eseményen megjelent és nagy tapsot kapott dr. Thész Judit, a néhai dr. Thész László főorvos, a szekszárdi szemészet megteremtőjének lánya, Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér városi képviselő, a szociális bizottság elnöke, valamint Bartos Erzsébet, a Szekszárdi Evangélikus Szeretetszolgálat képviseletében. Mindannyian tisztelettel fordultak a jelenlévők felé, akik, mint arra felhívták a figyelmet, a gyengén látással, avagy nem látással is megpróbálnak teljes életet élni.

A Fehér Bot, és amit jelent

A Fehér Botról, mint a látássérültek szimbólumáról szóló, Braille-írással lejegyzett összeállítást Bálványosi Zoltán egyesületi tag olvasta fel. Ezután Németh Judit előadóművész ismertette az emléklapban részesülők névsorát. Ezt a – Szeretet Lángja 2024 című, szemléletformáló rendezvényen való közreműködés, valamint szeretetszolgálat okán – kitüntetett csapatot Rákóczi Szilvia énekes, a Szekszárdi „Fősővárosi” Kör, Gáti László előadóművész, az Eszterlánc Alapítvány, a Szekszárdi Evangélikus Szeretetszolgálat, Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész és Németh Judit előadóművész alkotja.

Kovács Lászlóné felkérésére dr. Thész Judit jelentette be azt, hogy az egyesület idén kinek ítélte a Thész László emlékérmet. Ezt az elismerést ketten kapták meg. Rákóczi Szilvia énekes a vármegyében élő, látássérült emberek érdekében végzett, tizenöt éves kulturális előadói munkája elismeréseképpen vehette át a díjat. Ugyancsak kiérdemelte a Thész László emlékérmet a Szekszárdi Evangélikus Szeretetszolgálat, a vármegyében élő, látássérült emberek javára végzett karitatív munkája honorálásaként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában