Negyvenöt éve működik Szekszárdon a Városi Bölcsőde (videó és galéria)

Ma már az ötvenedik életévükhöz közelítenek az intézmény első bölcsődései, hiszen negyvenöt éve kezdte működését Szekszárdon az akkor 6-os számú bölcsőde. Az intézmény ma Városi Bölcsőde néven működik, és szerdán megemlékeztek a jeles évfordulóról.

Révészné Hanol Erzsébet

Fennállása negyvenötödik évfordulóját ünnepli idén Szekszárdon a Városi Bölcsőde. A jubileum alkalmából szerdán tartottak ünnepséget, amelyen Tóth Nikolett intézményvezető köszöntötte a korábbi igazgatókat, a megjelent nyugdíjas dolgozókat és az önkormányzat képviseletében érkezett vendégeket.

A Városi Bölcsőde fennállásának negyvenötödik évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget
A Városi Bölcsőde fennállásának negyvenötödik évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget
(Fotó: Mártonfai Dénes)

Nagy várakozás előzte meg a bölcsőde nyitását

Beszédét Maria Montessori gondolataival kezdte, amely a bölcsődei nevelésben is jelen van: a kisgyermek fejlődésének szabadsága nem azt jelenti, hogy egyszerűen magukra hagyjuk, hanem, hogy segítő szeretettel emeljük köré a megfelelő környezetet. Tóth Nikolett kiemelte, hogy a bölcsődei nevelés középpontjában a gyermek áll. Amellett, hogy érzelmi és fizikai biztonságot nyújtanak számukra, hagyják, hogy a saját ütemükben fedezhessék fel a világot, és fejlődhessenek ez által.

Jelenleg tíz csoporttal működik az intézmény
Jelenleg tíz csoporttal működik az intézmény
(Fotó: Mártonfai Dénes)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában