Alakuló ülés

3 órája

Új polgármestere van a városnak

Gyönkön új polgármester irányítja a várost. Alakuló ülésen tett esküt, akárcsak a képviselő testület valamennyi tagja. Az önkormányzatnak két bizottsága van. Erősödne a település térségi szerepe.

Szeri Árpád

Téli Róbert esküt tett az alakuló ülésen, a szöveget dr. Humné Szentesi Katalin olvasta

Fotó: Beküldött fotó

Alakuló ülésen tett esküt Gyönk Város Önkormányzatának képviselő-testülete és polgármestere. A Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében nemrég tartott rendezvényen Scháf Ádám, a Gyönki Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a június 9-i helyhatósági választás eredményéről. 

Alakuló ülésen
Téli Róbert esküt tett az alakuló ülésen, a szöveget dr. Humné Szentesi Katalin olvasta
Fotó: Beküldött fotó

Két bizottsággal működik a testület

A szavazatok többsége alapján a polgármesteri tisztet Téli Róbert (Fidesz-KDNP) nyerte le. A testület összetétele így alakult: Kiss Attila (független), dr. Humné Szentesi Katalin (független), Biró Gábor (független), Szalai Gáborné (független), Horváth Béla (független) és Hajduné Tölgyesi Lívia (független).

Az önkormányzat tagjainak Scháf Ádám, Téli Róbertnek pedig Humné Szentesi Katalin korelnök olvasta elő az eskü szövegét. Ezt követően a testület módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatot, melyben rögzítették, hogy az önkormányzat két bizottsággal működik. A gazdasági és városfejlesztési bizottságot Biró Gábor, a társadalmi kapcsolatok bizottságát Szalai Gáborné vezeti.

A vonatkozó törvény értelmében a polgármester illetménye havi bruttó 715 ezer forintot, költségtérítése havi bruttó 107 ezer 250 forintot tesz ki. Téli Róbert azt javasolta, hogy dr. Humné Szentesi Katalin legyen a társadalmi megbízatású alpolgármester. A testület titkos szavazáson teljes egyetértésben mondott igent a javaslatra. Az alpolgármester tiszteletdíja havi bruttó 112 ezer forint, költségtérítése havi bruttó 16 ezer 800 forint. Az alpolgármester bejelentette, hogy akárcsak a képviselők, ő maga is hozzájárul ahhoz az alaphoz, mely a város javát szolgálja. Hasonló bejelentést tett a polgármester is.

A program is elhangzott az alakuló ülésen

Szaka Gyula leköszönt polgármester számára – ugyancsak a vonatkozó törvény értelmében – a testület három havi illetménynek megfelelő, azaz 2 millió 145 ezer forint végkielégítést állapított meg.

Záró napirendi pontként Téli Róbert ismertette polgármesteri programjának főbb elemeit. Céljai között szerepel egyebek mellett a rendezettebb városkép kialakítása, úgy a központban, mint a település más részein. A helyi vállalkozókat erőteljesebben kívánja bevonni a döntésekbe, ezzel is szorosabbra fűzve a velük való együttműködést. Szándékában áll erősíteni a térségi központ szerepet, valamint a testvérvárosi kapcsolatokat is. Szorgalmazza, hogy Gyönk még élhetőbb helyszínt biztosítson a családoknak, az időskorúaknak, ehhez a város nagyon jó adottságokkal rendelkezik. Egymást tisztelő, egymással együttműködő testület polgármestere szeretne lenni, minél szélesebb kört bevonva a közös munkába. – Csináljunk egy jó várost, tiszta szívvel, tiszta fejjel, közösen – idézte átfogó programpontját, aminek megvalósításához minden érintett támogatását kérte. Szeri Árpád

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában