Tévé-ajánló

2024.01.28. 18:00

Azt mondták, igaz a történet, de nem az

Hóborította kisváros fent az amerikai-kanadai határon. A helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki apósától.

Teol.hu

William H. Macy, a film főszereplője (Fotó: gettyimages)

Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul, s az egészet az áldott állapotban lévő helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie.

A Fargo ma már klasszikusnak számít, sorozat is készült a filmből.

A főcímben szereplő felirat szerint megtörtént eseményeken alapul a történet. A sztoriból valójában semmi nem igaz, a Coen testvérek ezzel a trükkel akarták elérni, hogy a nézők érzelmileg jobban kapcsolódjanak a filmbéli eseményekhez. A stáb tagjainak is csak a forgatás harmadik hetében árulták el, hogy teljesen fikciós a film.

Felkészülés gyanánt Frances McDormand együtt dolgozott egy állapotos rendőrrel. A színésznő madártollal töltött „terhes párnát” hordott a ruhája alatt. Állítása szerint nem is kellett gyakorolnia, hogy úgy mozogjon, mint egy állapotos nő, mert máshogy nem is tudott volna, hála annak, hogy egyensúlyban kellett tartania az extra súlyt.

William H. Macy szó szerint bekönyörögte magát a filmbe. Két meghallgatáson is részt vett, és meg volt róla győződve, hogy ő lenne a tökéletes választás a szerepre, ezért amikor nem kapott visszajelzést, New Yorkba repült, ahol Coenék már megkezdték a produkció előkészítését. Macy ezekkel a szavakkal próbálta a testvéreket meggyőzni: „Nagyon aggódom, hogy el... ezt a filmet azzal, hogy másnak adjátok a szerepet. Ez az én szerepem, és ha nem kapom meg, agyonlövöm a kutyátok.” Állítólag csak viccelt.

Fargo, Viasat3, vasárnap, 21 óra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában