Biszákos hangulatban

2024.08.22. 09:57

A szekszárdi festő most egy siófoki alkotótáborba indul

Megnyílt, és szeptember 12-ig megtekinthető Biszák László festményeinek tárlata a kölesdi Kismegyeháza épületében.

Wessely Gábor

Biszák László, festményeinek kölesdi kiállításán (A szerző fotója)

A szekszárdi alkotó műveivel már több mint kétszáz kiállításon találkozhattak az érdeklődők, országszerte. A mostani, Atmoszféra és hangulat című tárlaton 52 gondolatgazdag, gondolatébresztő kép látható.

Biszák lászló a vármegye amatőr képzőművészeit összefogó Bárka szalon művészeti vezetője. Tudását átadja a kevésbé tapasztalt festőknek, ugyanakkor maga is folyamatosan képzi magát, például úgy, hogy alkotó közösségekbe, művészeti táborokba jár. Most indul Siófokra egy tíznapos, festői összejövetelre. Évek óta visszatérő vendég.

Azt a tábort – melynek ő lesz az egyetlen Tolna vármegyei résztvevője – a székesfehérvári kórház szervezi. Az ott készült munkákat a kórház folyosóján fogják kiállítani. A téma adott, de minden évben más. Ez alkalommal városképeket várnak a szervezők a meghívott, mintegy 15 alkotótól. Biszák László természetesen szekszárdi utcakép megfestésére készül.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában