Gyász

2024.09.12. 16:56

Elhunyt Steiger Gábor, a dombóvári ezüstcsapat csupaszív középpályása

Szomorú hírt dobott fel a Facebook, több egykori dombóvári futballista is megosztotta, hogy elhunyt Steiger Gábor, a legendás ezüstcsapat középpályása.

Rónai Gábor

Az egykori kiváló futballista, Steiger Gábor életének 51. évében hunyt el

Fotó: Facebook

Tavasszal volt ötven éves Steiger Gábor, a legendás Dombóvári FC-Rutin csupaszív középpályása. A mindig vidám, jókedélyű, mosolygós sportember nagy kedvenc volt annak idején a DFC-ben, ahol olyan játékosokkal futballozott, mint Nagy Norbert, Varga Tamás, Szabotin Péter, Horváth Árpád és Várai Mátyás – a teljesség igénye nélkül.

A 2003/2004-es és a 2004/2005-ös idényben is nagyszerű csapata volt Dombóvárnak, amely mindkétszer ezüstérmet nyert az NB III-ban, egyszer a Szentlőrinc, egyszer a Bóly mögött – az emlékezetes szabadrúgásgólokat szerző Steiger Gáborral a soraiban. Nagyszerű évek voltak ezek Dombóváron, ahol a helyi kedvencek mellett olyan játékosok fordultak meg, mint Pest Roland, Lassú József, Jéger Imre, vagy a válogatott jelenlegi támadója, Sallai Roland édesapja, Sallai Tibor. Több százan jártak a meccsekre, s tapsoltak – többségében a remek győzelmeknek. 

Steiger Gábor halálhírét először a jóbarát, Nagy Norbert osztotta meg a közösségi oldalon...

Sajnos most nem a focitól búcsúzunk barátom. Angyalok őrizzék álmodat

... aztán jöttek a többiek, focistatársak, sportbarátok, helyi ismerősök tucatjai búcsúznak, s siratják a DFC legendás nyolcasát. A Dombóvári Futball Club azt írja, hogy karakteres, szerethető személyisége nagyon fog hiányozni a futballpályák környékéről.

Steiger Gábor egészen a 2008/2009-es szezonig focizott a DFC-ben, aztán Nagy Norberttel, Varga Tamással és Szabotin Péterrel karöltve Kocsolára igazolt, s a srácok egy kicsit felpezsdítették a település futballéletét. A megye háromban rögvest bajnokok lettek, aztán nyertek két bronzot és szereztek két ötödik helyet – a kocsolai futball 2015-ben velük együtt búcsúzott...

Hat évvel ezelőtt, 2018-ban visszatért a DLK-ba, ahol utolsó meccsét 2022 november 19-én játszotta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!