Adventi fellépésükre készülnek

2024.08.22. 17:24

Ágoston Mária mindkét kórusa ezüst minősítést kapott

A faddi Bóróka Ének- és Néptáncegyesület Kórusát január óta Ágoston Mária vezényli. Repertoárjukon egyházi énekek is szerepelnek szép számmal.

Wessely Gábor

A faddi kórus a kalocsai minősítőn (Beküldött fotó)

Már több templomban felléptek, és részt vettek azon a kalocsai kórustalálkozón, melyen minősítés volt szerezhető. Hat kórus lépett pódiumra az érseki városban a  hét elején. Közülük három (a kalocsai, a paksi és a bajai) csak közreműködőként, három pedig a szakmai megmérettetésre érkezett a helyszínre. A faddiak és a szekszárdi Liszt Ferenc Pedagóguskórus – amelynek szintén Ágoston Mária a karnagya – ezüst minősítést érdemelt ki, míg a profikat is felvonultató mezőtúriak, aranyat.

Sajnos a kórusoknál is – mint a közösségi élet számos területén – probléma, hogy alig vannak csatlakozó fiatalok. Sokukat fenyegeti emiatt a megszűnés veszélye. Pedig a hagyományőrző együttesek, az ének- és tánckarok teszik igazán hangulatossá a helyi rendezvényeket.

A Boróka énekkar a következő hónapokban az évvégi eseményekre készül. Várhatóan adventi és karácsonyi fellépésük is lesz Faddon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában