Tv-ajánló

2024.08.26. 19:28

Évezredes szenvedés: Londonban múmiát élesztettek fel

Valóságos időutazásra visz minket a Múmia című film a rémisztő ókori Egyiptom és a modern kor sötét titkai között.

Farkas Eszter

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ahmanet hercegnő (Sofia Boutella), aki arra rendeltetett, hogy uralkodjon egész Egyiptom felett, hatalmas árulással szembesül: trónjától megfosztják, mikor a fáraó egy fiút nemz. Az elkeseredett hercegnő végzetes alkut köt a sötét istennel, Seth-tel, de az ár drága: örök kárhozatra ítélik, teste és lelke Mezopotámia mélyére zárva vár ötezer éven át. 

Londonban kereszteslovagok sírjait tárják fel, miközben Mezopotámia mélyén Nick Morton (Tom Cruise), az amerikai hadsereg vakmerő őrmestere barátjával véletlenül kiszabadítja a gonosz múmiát, így a világ szörnyűséges fenyegetéssel szembesül. Ahmanet feltámadása nem csupán a múlt rémálmát hozza el, hanem elkerülhetetlen tragédiát is a modern London utcáira.

Természetesen a filmből elmaradhatatlan a szerelmi szál, így a romantikus filmek kedvelőinek sem kell csüggednie. Valamint speciális effektekből sincs hiány. A zéró gravitációs jelenetekhez a technikát a NASA találta ki, amit az űrhajósok nulla G-s kiképzéséhez használtak. Állítólag a stábtagok közül többen rosszul lettek a jelenet közben, és hánytak, kivéve a főszereplőket, Tom Cruise-t és Annabelle Wallis-t, akik nagyon büszkék voltak a mutatványra.

Egyetlen kérdés marad: Nick képes lesz megakadályozni, hogy a halhatatlan múmia világunkat a végzet sötét mélységeibe taszítsa?

Múmia, augusztus 26. 23.20 Mozi+

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában