Könyvajánló

2024.08.22. 16:23

Vissza a gyökerekhez

Gyimesi Sándor nemrégiben jelentette be, hogy könyvet szeretne írni a szekszárdi Csörge-tavi Rockmaratonról, amely 1991 és 2000 között vált a magyar rockzene egyik ikonikus fesztiváljává.

Balogh Éva

A tervezett könyv célja, hogy megörökítse a fesztivál eredeti, szekszárdi korszakának emlékeit, és bemutassa, hogyan alakult ki az a különleges atmoszféra, amely több ezer rockrajongót vonzott évről évre. Gyimesi a helyi közösség segítségét kéri: fényképeket, felvételeket és személyes történeteket vár, amelyek hitelesen tükrözik a fesztivál hangulatát. Az ötlet különleges lehetőséget kínál arra, hogy a fesztivál egykori résztvevői újra átélhessék a legendás évek élményeit, és hozzájáruljanak ahhoz, hogy ezek az emlékek egy könyv formájában fennmaradjanak az utókornak.

csörge tó
Forrás: Facebook

A Csörge-tavi Rockmaraton olyan időszakot képvisel, amely a magyar rockzene történetének egy meghatározó fejezete volt. A könyv nem csupán egy dokumentáció lenne, hanem egy közösségi alkotás is, amelyben a régi rockerek személyes emlékei kapnak helyet. Azok, akik hozzájárulnak a könyv elkészítéséhez, egyedülálló módon örökíthetik meg saját élményeiket, és segíthetnek abban, hogy a Csörge–tavi Rockmaraton szellemisége tovább éljen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában