TV ajánló

2024.09.07. 19:24

Hollywood kulisszatitkai– Sztárok, botrányok, showbiznisz

Aaron Sorkin filmje, Az élet Ricardóéknál, a televíziózás aranykorának két ikonikus alakját, Lucille Ballt és Desi Arnazt helyezi a középpontba. A film betekintést nyújt a legendás I Love Lucy sitcom készítésének feszültségekkel teli világába, miközben a házaspár politikai botrányokkal és házassági válsággal küzd.

Balogh Éva

fotó: Amazon Prime

Az élet Ricardóéknál című film egyaránt képes a nosztalgiára vágyó régi tévénézőket és azokat is megfogni, akik a hollywoodi sztárvilág kemény valóságára kíváncsiak. Sorkin ügyesen ötvözi a valós eseményeket a fikcióval. A film nem egy hagyományos életrajzi mű, hanem egy rövid időszakra fókuszál. A film nemcsak a házaspár kapcsolatának hullámvölgyeire fókuszál, hanem a stábtagok közötti dinamikára is, bemutatva, hogy a sikeres műsorok mögött gyakran kemény munka és ellentétek állnak. A film csúcspontja a forgatás fináléja, ahol minden feszültség egy látványos összecsapásba torkollik.

tv ajánló
Nicole Kidman és Javier Bardem fotó: Amazon Prime

Bár néhány kritikus szerint Sorkin rendezése helyenként lapos, vizuálisan mégis erősek és emlékezetesek. Az élet Ricardóéknál összességében egy sokoldalú, drámai és szórakoztató film, amely betekintést nyújt a televíziózás hőskorába és egy házasság nehézségeibe. Sorkin ismét megmutatja, hogy képes a showbiznisz legnagyobb sztárjainak emberi oldalát feltárni, miközben a történet a múlt és a jelen közötti párhuzamokat is ügyesen bemutatja. A film mindenkinek ajánlott, aki egy jól felépített, mély, de egyben szórakoztató életrajzi drámára vágyik. Nicole Kidman és Javier Bardem zseniális alakítása révén egyszerre szórakoztató és drámai látleletet kapunk a showbiznisz csillogása mögötti valóságról. 

Az élet Ricardóéknál, amerikai film, CINEMAX, szombat 20.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában