Programok

3 órája

Újdonságokkal készül a paksi múzeum

Az első osztályosok számára és a középiskolás korosztály számára is hirdetett új programot a Paksi Városi Múzeum, de persze a régebbi kedvelt rendezvényeik sem maradnak el idén ősszel.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció

Forrás: TelePaks

Múzeumba hívogató elnevezéssel új programot indított szeptemberben a Paksi Városi Múzeum első osztályosok számára. Élményközpontú programokkal, játékokkal várják őket – mondta el a TelePaksnak Stadler Krisztina múzeumpedagógus. Egy másik újdonsággal a középiskolásokat szólítják meg, ők a Paksi löszfal című kiállításhoz kapcsolódóan kihelyezett földrajzórán vehetnek részt.

Emellett idén is csatlakozik a paksi intézmény a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programhoz, amelynek első programja a szeptember 28-i, népmese tematikájú családi nap lesz. A múzeum tereiben, jó idő esetén pedig az udvaron várják majd játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal az érdeklődőket.

A fesztivál részeként Római gasztrokalandok címmel is lesz egy témanap, erre felsős és középiskolás diákok jelentkezését várják. A gyerekek október 15-én a római kori katonák étkezési szokásait ismerhetik meg, az előadás után pedig korabeli ételeket kóstolhatnak. A Pamacsolóra október 10-én és 11-én várják az 1-4 éves gyerekeket és szüleiket. Tavaly kétszáz gyermek vett részt a nagy rajzoláson, amelynek most egy egész hetet szán a múzeum. A téma milyen lesz a múzeum száz év múlva?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában