Hagyományőrzés

6 órája

A Nomád Hadi Iskola segítségével fiatalok testközelből fedezhetik fel a történelem világát

A Tolnai-Turán Hagyományőrző Sportegyesület régi álmát váltja valóra és október 15-én elindítja a Nomád Hadi Iskolát Szekszárdon, melynek célja a magyar történelmi hagyományok felelevenítése a X.-XIII. századi időszakból.

Farkas Eszter

Szekszárdon indul a Nomád Hadi Iskola (Beküldött fotó)

A program keretében a résztvevők a korabeli harcmodor és fegyverhasználat fortélyait sajátíthatják el, miközben a hagyományőrzés különböző aspektusait is megismerik a Nomád Hadi Iskola segítségével.

Szekszárdon indul a Nomád Hadi Iskola
Szekszárdon indul a Nomád Hadi Iskola
(Beküldött fotó)

A sportegyesület tagjai által használt eszközök, viseletek, fegyverek és vértek mind saját készítésűek, a legújabb antropológiai és régészeti leletanyagok figyelembevételével állítják elő ezeket. Az edzések során a résztvevők nemcsak a harcmodort tanulják meg, hanem a kísérleti régészet révén mélyebb rálátást nyernek őseink életmódjára is.

Nagy László, a program vezetője kiemelte, hogy a Nomád Hadi Iskola célja egy olyan tudás átadása, amely ötvözi a történelmi hagyományokat és a sportot, ezáltal mindenki számára könnyen befogadható. Az edzések során a résztvevők megismerkednek a nomád szablyavívás, vértes harc, korabeli gyűrűs íjászat és lándzsavívás fortélyaival. A program emellett rekonstrukciós és kézműves workshopokat is kínál.

A sportág természeténél fogva felmerülhet a sérülések kockázata, de a foglalkozások biztonságos környezetben zajlanak, a szervezők által biztosított védőeszközökkel. A programra 14 éves kortól várják a jelentkezőket (szülői beleegyezéssel), de felnőttek és szülők számára is nyitott az edzés. Az érdeklődők az első ingyenes nyílt edzésre október 15-én, 16 órától várják a Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum tornatermében.

Kiváló lehetőség ez a magyar katonai és történelmi hagyományok iránt érdeklődőknek és azoknak is, akik szeretnék javítani a kondíciójukat egy új és izgalmas sportágban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában