Állat portrék

6 órája

Császárné Vanya Melinda kiállítása Bonyhádon debütált

Fantasztikus festményeket találunk Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ emeleti galériájában, melyeket egészen október végéig tekinthetnek meg a látogatók.

Farkas Eszter

Császárné Vanya Melinda kiállítását Tanai Guzorán Anna nyitotta meg október 3-án

Fotó: Kirchné Máté Réka

Császárné Vanya Melinda bonyhádi művész, már gyermekkorától fogva érdeklődött a kézművesség és alkotás iránt. Anyai örökségként kapta kézügyességét, és korán megmutatkozó vágyát, hogy különféle művészeti ágakban próbálja ki magát. Középiskolai évei alatt művészi pályára készült, de mégis könyvelőként kezdett dolgozni.

Császárné Vanya Melinda kiállítását Tanai Guzorán Anna nyitotta meg október 3-án
Császárné Vanya Melinda kiállítása október 3-án nyílt meg a Vörösmarty Mihály Művelődés Központban.
(Fotó: Kirchné Máté Réka)

Csak húszéves kora után kezdett festeni, először akrillal papírra és egyéb felületekre, majd később olajfestékre váltott, vászonra festve. Az autodidakta módon elsajátított festési technikáival évről évre fejlődött, és egyre inkább a természet csodái, az állatok és tájak ábrázolása vált fő inspirációs forrásává. A festményein keresztül a természet színei és szépsége elevenedik meg, alkotásait a csendesség és harmónia jellemzi.

Első kiállítása 2009-ben volt Solymáron, ahol művei rövid idő alatt sikert arattak. Az elmúlt másfél évtizedben nemcsak művészi tudását fejlesztette, hanem a munkáját is kiterjesztette. 2021-ben saját kézműves vállalkozást indított, majd 2022-ben újra intenzívebben kezdett festeni. Munkáiban az internetes fotók is inspirációként szolgálnak, amelyek segítségével új technikákat próbál ki.

Második kiállítása 2024 májusában szintén Solymáron volt látható, ahol közeli helyeket, a Mecsek tájait és ismert környékeket ábrázoló műveket mutatott be. Jelenlegi, harmadik kiállításának témája „Vadak és szelídek”, amelyben az állatok és házi kedvencek találkoznak művészi ábrázolásban. Császárné Melinda legújabb festményei szintet léptek: a vadon élő állatok, illetve a házi kedvencek életét és környezetét mutatják be, tükrözve a művész természet iránti szeretetét és tiszteletét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában