labdarúgás

2020.04.18. 07:00

Bartha László már nagyon várja a visszatérést

Tolnai Népújság

Paks 20190511 Labdarúgás 2019 OTP Bank liga NB1 NBI bajnoki mérkőzés Paks Kisvárda Bartha László Fotó: Mártonfai Dénes Nemzeti Sport

Fotó: Mártonfai Dénes

Tavaly szeptember 14-én, a Ferencváros elleni hazai 4–0-s vereség alkalmával játszotta eddigi utolsó mérkőzését paksi színekben Bartha László, aki azóta túl van egy sarokműtéten és két elhalasztott visszatérésen is.

Bartha László (zöldben) szerint gyorsan elszálltak az évek Fotó: Mártonfai Dénes

„A Fradi elleni bajnokin éreztem, ez nem mehet így tovább, minden lépés olyan volt, mintha kést szúrtak volna a lábamba, egyszerűen nem tudtam a játékra figyelni – mondta a Nemzeti Sportnak a 33 esztendős támadó. – Október huszonnegyedikén, Pécsett megoperáltak, majd miután eljutottam addig, hogy kocoghatok, a lábam hamar jelzett, ez még korai neki, és később még kétszer jártam ugyanígy. A műtétet követően azt mondták, három-hat hónap múlva lesz rendben a lábam, és bár bizakodtam, úgy tűnik, valóban fél évre lesz szükség...”

Ilyen hosszú, játék nélküli időszaka még nem volt a Paksi FC-t már tíz éve erősítő támadónak, de mint mondta, egy futballista pályafutásában egy hosszabb kihagyással járó sérülés belefér.

„Nem állítom, hogy teljesen rendben vagyok, de ha újra kollektívan edzhetnénk, azt hiszem, egyetlen gyakorlat alól sem kellene felmentést kérnem – tette hozzá Bartha László, aki a koronavírus-járvány miatt a társaihoz hasonlóan otthon készül az esetleges bajnoki folytatásra. – Még véletlenül sem mondanám, hogy jól jött a járvány, de most legalább nem idegeskedek azon, mikor leszek végre egészséges.”

Bartha 2010 telén a másodosztályú Kozármislenytől érkezett az atomvárosiakhoz, s a lehetséges 287 mérkőzésből kétszázötvenen pályára is lépett, s ezeken ötvenegy találatig és huszonhét gólpasszig jutott.

„Hihetetlen, hogy már tíz éve Pakson vagyok, annyira gyorsan elmentek az évek. Sohasem voltam vándormadár, ezért annak idején nem lepődtem volna meg, ha valaki azt mondja, egy évtized elteltével is a klubnál leszek. Jól érzem itt magam, s a játék már nagyon hiányzik” – zárta a szezonban hat bajnokin két gólpasszt kiosztó támadó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában