Kosárlabda

2 órája

Studer Ágnes ellenfélként tér vissza vasárnap Szekszárdra

Pikáns meccsel folytatja a bajnokságot a Tarr KSC Szekszárd, amely vasárnap 18 órától az NKA Universitas Pécs csapatát fogadja.

Rónai Gábor

Két embernek biztosan különleges érzés lesz belépni vasárnap este a szekszárdi városi sportcsarnok ajtaján. Djokics Zseljkónak és Studer Ágnesnek olyan emlékei vannak a sok nagy csatát megélt létesítményben, ami rajtuk kívül keveseknek.

Studer Ágnes legutóbb a Girona ellen remekelt új csapatában
Studer Ágnes legutóbb a Girona ellen remekelt új csapatában
Fotó: Löffler Péter

A vajdasági születésű szakember nyolc és fél éven keresztül volt a KSC Szekszárd vezetőedzője, s irányításával sosem látott magasságokig (kupagyőzelem, bajnoki ezüstök, Európa-kupa-bronz, Euroliga-szereplés) jutott el a vármegyeszékhely első számú csapata. 

Studer Ágnes pedig itt lett az, aki. Itt kapta meg az alapokat, innen lett válogatott, innen igazolt a török Mersin, majd később a francia Carolo Basket csapatába. Djokics Zseljko nyáron csábította el a pécsi csapathoz... 

Öt győzelem itt, öt győzelem ott. Igazi rangadó lesz a vasárnapi a szekszárdi sportcsarnokban – de csak az egyik fél maradhat állva. 
Djokics Zseljko – aki a szomszédvári derbi előtt interjút adott portálunknak – nyolc és fél éve alatt nem sűrűn nyert itt a Pécs, de most bizonyosan ezzel a céllal érkezik. Magyar Bianka gárdájának azonban ugyanez a célja – győzni és ott maradni a tabella elején.

Mindkét gárda kemény nemzetközi meccsen van túl, a szekszárdiak Madridban játszottak a Movistar Estudiantesszel, a pécsiek pedig egy másik spanyol gárdával, a Spar Gironával találkoztak hazai pályán az Európa-kupában: a KSC 96–66-ra, a Pécs pedig hatalmas csatában 74–71-re maradt alul. 

Ismerve Djokics Zseljko hitvallását, egy keményen védekező, végsőkig harcoló csapatra kell számítaniuk a szekszárdiaknak. Magyar Bianka gárdája pedig a gyors, modern kosárlabdájával lepheti meg szomszédvári riválisát. A vendégek óriási rangadót nyertek egy hete a Sopron Basket ellen (62–59), lélektanilag biztosan jót tett nekik ez a siker. A KSC pedig arra építhet, hogy az eddigi öt győzelmét átlagban huszonhat (!) pontos különbséggel húzta be. 

– Nyáron úgy kezdtem a sajtótájékoztatót, hogy akkor tudjuk megmutatni, hogy jó csapat, jó közösség vagyunk, ha egy kisebb hullámvölgyben vagy egy vereség után is összetartunk – mondta Magyar Bianka, a Tarr KSC vezetőedzője. – Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy sok biztató üzenetet kaptunk a szurkolóktól a szerdai meccs után, hogy mellettünk vannak. A munkában hiszek, és tudom, hogy egy új dolog kezdetén vagyunk, még az út elején becsúsznak hibák. Vasárnap egy fizikális meccs vár ránk, igyekszem a lányokat ennek tudatában felkészíteni. Ismerjük Zseljko stílusát és filozófiáját. A légiósaik nagyon jó formában vannak, de kiváló rutinos magyar játékosokkal is rendelkeznek. A játékosaimtól profi szemléletet és hozzáállást várok el vasárnap este – tette hozzá. 

Női NB I., a 6. fordulóban
Tarr KSC Szekszárd–NKA Universitas Pécs
Szekszárd, városi sportcsarnok, vasárnap 18 óra
Vezeti: Montgomery-Tóth Cecília, Goda László, Varga-Záray Katalin

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában