labdarúgás

2020.05.09. 06:55

Bartha újra teljes értékű munkát végez

Teljesen felépült sérüléséből és már a többiekkel együtt edz Bartha László, a Paksi FC támadója.

Munkatársunktól

Paks 20180527 Labdarúgás 2018 Tavasz OTP Bank liga NBI NB1 bajnoki labdarúgó mérkőzés Paks Balmazújváros Bartha László Fotó: Mártonfai Dénes Nemzeti Sport

Fotó: Mártonfai Dénes

Szeptember 14-ét írtunk, amikor a Ferencváros elleni hazai mérkőzés 77. percében Bartha László helyét Fejős Áron vette át a végül 4–0-s fővárosi sikerrel véget érő bajnokin. Ahogy arról később a 33 éves játékos visszaemlékezett, úgy érezte, mintha kést szúrtak volna a lábába, nem tudott a játékra figyelni.

A paksiakat már tíz éve szolgáló támadó októberben sarokcsont-kinövés miatt műtéten esett át, s akkor az orvosok három–hat hónapos kényszerpihenővel számoltak. Habár kétszer is megpróbált visszatérni a társak közé és a pályára, a fájdalom újra előjött, s már az Achilles-ina is begyulladt. Mostanra azonban teljesen felépült, s már teljes értékű edzésmunkát végez a Fehérvári úton.

„Végre akadálymentesen, a többiekkel együtt edzhetek – fogalmazott a Paksi FC hivatalos oldalának a támadó. – Csinálom, amit a társaim, és eddig még egyszer sem kellett kiszállnom, ez pedig nagy boldogsággal tölt el. Nagyon ritkán enyhén még érzek egy kis kellemetlenséget, de ez is el fog múlni. Épp most járt le az az idő, amit az operáció után az orvosok mondtak, tehát ezek szerint minden időben gyógyult, javult, és mindent időben végeztünk a rehabilitációs során” – tette hozzá a kiváló középpályás.

Bartha, akinek a mértékadó Transfermarkt internetes oldal szerint idén nyáron jár le a szerződése, 2010 telén a másodosztályú Kozármislenytől érkezett az atomvárosiakhoz, s hogy mennyire alapemberré nőtte ki magát, arról a statisztika árulkodik. A futballista a lehetséges 287 mérkőzésből kétszázötvenen pályára is lépett az atomvárosban. Ezeken ötvenegy találatig és huszonhét gólpasszig jutott. Ebben a szezonban hat bajnokin két gólpasszt jegyez.

Tíz évbe sok minden belefért

Bartha László tíz év alatt sok mindent megélt a Paksi FC-vel: tagja volt a Ligakupa-győztes és döntős, a bajnoki ezüst­érmes és az Európa-ligában menetelő csapatnak, de a kiesés ellen is menekülnie kellett már az atomvárosiakkal.

„Hihetetlen, hogy már tíz éve Pakson vagyok, annyira gyorsan elmentek az évek. Sohasem voltam vándormadár, ezért annak idején nem lepődtem volna meg, ha valaki azt mondja, egy évtized elteltével is a klubnál leszek. Jól érzem itt magam, s a játék már nagyon hiányzik” – nyilatkozta korábban a Nemzeti Sportnak.

Borítóképünkön Bartha László (középen, szemből), akinek jó játékára szüksége lesz a Paksnak az újrainduló szezonban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában