NB III-as foci

2023.07.03. 10:30

Rutinos NB I-es játékos az újonc dunaföldváriak első nyári igazolása

Az NB III-ba feljutó FC Dunaföldvárnál folytatja pályafutását a jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező Bartha László.

Berg Sándor

Bartha Lászlót a másodosztályú Kozármislenytól szerezték meg a földváriak

Fotó: Laufer László

A Merkantil Bank Ligába osztályozó után bennmaradó HR-Rent Kozármisleny honlapján jelentette be, hogy egy év után távozik a klubtól Bartha László, aki az NB III-ba feljutó FC Dunaföldvárnál folytatja pályafutását. A 36 éves támadó a Ferencvárosban nevelkedett, majd 2010 telén a Paksi FC-hez igazolt. Az atomvárosiakat tíz és fél éven át erősítette, a 292 élvonalbeli bajnokiból kétszáznyolcvanat a tolnaiak mezében játszott le, ezeken 54 gólt szerzett és további 24-et előkészített. A másodosztályban a Ferencváros, a Pécsi MFC, a Kecskemét és a Kozármisleny színeiben 166 mérkőzésen 24 találatot ért el.

Az AutóCity Megyei I. osztályt megnyerő, majd az osztályozón a zalai Semjénházát 10–2-es összesítéssel (4–1, 6–1) felülmúló dunaföldváriaktól lapunk információi szerint egyedül Petneházi Márk távozott, aki a szintén NB III-as Budaörshöz tért vissza.

Varga Balázs együttese huszonhat év után szerepel majd ismét a harmadik vonalban, ahol a tizenhat csapatos Dél-nyugati csoportban a három vármegyei rivális (Bonyhád-Majos, Paksi FC II, Szekszárdi UFC) mellett többek között a Szentlőrinc, a Mohács, a Kaposvár és a címvédő Iváncsa is ellenfél lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában