Labdarúgás

2023.09.18. 19:02

Dunaföldvár–Nyíregyháza és Bp. Honvéd–Paksi FC mérkőzés lesz a Mol Magyar Kupában

Az NB III-as FC Dunaföldvár az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacust kapta ellenfélül a Mol Magyar Kupában.

Teol.hu

Alacsonyabb osztályú csapat lévén a földváriak lesznek a pályaválasztók, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A másik Tolna vármegyei, még állva maradt csapat, az NB I-es Paksi FC a szintén NB II-es Budapesti Honvéd otthonába látogat. A hivatalos játéknap november elseje. 

A földváriak két nagyon sima és egy kissé nehezebben kivívott győzelemmel jutottak be a legjobb 32 közé a Mol Magyar Kupában. Varga Balázs együttese az Ócsárdot 8–0-ra, a Nagyatádot 7–0-ra verte, a legutóbbi körben, hétvégén pedig hosszabbítás után léptek túl a Gödöllőn a kék-fehérek. 

A Paksi FC élvonalbeli csapatként a harmadik fordulóban csatlakozott a mezőnyhöz, s nagyon sima, 7–0-s győzelmet aratott idegenben az NB III-ban szereplő BKV Előre ellen. Bognár György két éve egészen a döntőig vezette a PFC-t, amely tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott el a küzdelmektől. 

A további párosítások

Szombathelyi Haladás (NB II)–ZTE FC, ESMTK (NB III)–MTK Budapest, OPUS TIGÁZ Tatabánya (NB III)–Újpest FC, Vasas FC (NB II)–Gyirmót FC (NB II), Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–Kecskeméti TE, Tiszakécskei LC (NB II)–FC Ajka (NB II), Mezőörs KSE (vármegyei I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III), Unione FC (Budapest I.)–Kisvárda Master Good FC, HR-Rent Kozármisleny (NB II)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II), ETO FC Győr (NB II)–Debreceni VSC, Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC, Szentlőrinc SE (NB III)–Kelen SC (NB III), BFC Siófok (NB II)–Diósgyőri VTK, VLS Veszprém (NB III)–Budafoki MTE (NB II).


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában