Muay Thai

2023.10.24. 17:37

Müller Gergő másodszor hozta el a Spartan Kupát

A hétvégén új helyszínen, a Pestszentimrei Sportkastélyban rendezték meg Magyarország egyik legnagyobb Thaibox rendezvényét, melyen a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület három versenyzője indult. Eördögh Péter számolt be lapunknak a lenyűgöző eredményekről.

Farkas Eszter
Müller Gergő a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület versenyzője másodszor hozta el a Spartan Kupát (Beküldött kép)

Új helyszínen rendezték meg a Magyarország egyik legnagyobb Thaibox rendezvényét, a XII. Spartan Muaythai Kupát a Pestszentimrei Sportkastélyban október 21-én, szombaton. A rendezvényt amelyen négy ország ötven klubjának kétszáz versenyzője mérhette össze a tudását, Thaiföld Budapesti Nagykövetségének miniszteri tanácsosa, Montakan Hengsuwan nyitotta meg a Thaiföld és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok ötvenedik évfordulójának alkalmából.

– A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület három versenyzője indult az eseményen – válaszolta kérdésünkre Eördög Péter, a szekszárdi egyesület vezetője. Sajnos a lányok mezőnye a fiatalabb korosztályokban nagyon „foghíjas”, így a szekszárdi csapat legfiatalabb versenyzőjének, az ifjúsági válogatott kerettag Balassa Nikolettnek a mérlegelés után nem tudtak ellenfelet adni a szervezők tizenkét éves korosztályban. Az egy korcsoporttal alatta levő világbajnoki ezüstérmes Nemcsók Fanni, a KHSE versenyzője sietett a segítségére. Miután Fanni győzedelmeskedett a korcsoportja Csehországból érkező világbajnokával szemben, egy sportszerű gesztussal elvállalt Nikivel is egy bemutató mérkőzést, amit jól meg is pörgettek a lányok.

Balról jobbra: Szarka Dávid segítő, László Tóbiás, Müller Gergő, Balassa Nikolett, Eördögh Péter edző (Beküldött kép)

A 14-15 éves junior korcsoportban versenyző László Tóbiásnak soha nincs egyszerű dolga. Ellenfele a válogatott kerettag Aszalós Patrik, a Megatech harcosa volt. Tóbiás mindent megtett a győzelemért. Embert próbáló nagyon kemény mérkőzést követően megosztott pontozással az ellenfelét hirdették ki győztesnek, így László Tóbiás ezüstéremmel zárta a kupát. 

– A felnőtt korcsoportban ringbe lépő Müller Gergő ellenfele a Re-Gym versenyzője Hegedűs Marcell volt. Szőlős Imre vezetőbíró szavaival élve a „heroikus küzdelemből” végül egyhangú pontozással a szekszárdi harcos jött ki győztesen, ezáltal Müller Gergő már a második alkalommal hozta el a Spartan Kupát. Érdekes helyi vonatkozása még a rendezvénynek, hogy a szekszárdi klub által a Magyar Muaythai Szakszövetség bíróképzésébe delegált Lovász Áron volt az esemény egyik pontozóbírája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában