Labdarúgótorna

2024.06.14. 17:30

A Pancho Arénában léphetnek pályára Értény ifjú focistái

Az U12-es csapat a harmadik helyen végzett, az U15-ös pedig Fair play-díjjal gazdagodott a Magyar Málta Szeretetszolgálat labdarúgótornájának regionális selejtezőjén. A Felzárkózó települések kupa döntőjét a felcsúti Pancho Arénában rendezik a nyáron.

Révészné Hanol Erzsébet

Befejeződött a Felzárkózó települések (FeTe) országos labdarúgó bajnokságának selejtezősorozata. A negyedik, egyben utolsó régiós selejtezőt Pécsen, a PTE-PEAC sporttelepén tartották, ahová öt vármegye – Zala, Baranya, Somogy, Tolna, Fejér – tizenhat településéről kétszáznál is több gyerek érkezett. Vármegyénket Értény U12-es és U15-ös csapata képviselte.

Pécsen, a PTE-PEAC sporttelepén rendezték a Felzárkózó települések labdarúgótorna regionális selejtezőjét
Pécsen, a PTE-PEAC sporttelepén rendezték a Felzárkózó települések labdarúgótorna regionális selejtezőjét.
Fotó: Bőle Tamás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat sajtóközleményében írják, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség nevében Bogyay Zoltán, Baranya vármegyei igazgató; Utasi Katalin, a Felzárkózó települések program Dél-dunántúli régióvezetője; Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület elnöke és Maka István, a Felzárkózó települések program sportszakterületi vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Az MLSZ vármegyei játékvezetőinek segítségével egyszerre négy pályán zajlottak a mérkőzések, és a hamar 30 fok környékére kúszó hőmérséklettel mit sem törődve, minden játékos nagy elánnal vetette bele magát a játékba. A pályán kívül is nagy volt az élet. A kisebb régiós tornákról, pályaavatókról, „szomszédvári meccsekről” egymást már jól ismerő focisták a szünetekben is kint maradtak a sporttelepen, hogy szurkoljanak, számolgassanak, beszélgessenek egymással.

 A pécsi torna továbbjutóival pedig teljessé vált az országos nagydöntő mezőnye, amelyet a felcsúti Pancho Arénában rendeznek a nyár folyamán. U12-es korosztályban az értényi gyerekek is ott lehetnek, ugyanis a továbbjutást jelentő harmadik helyen végeztek.

A selejtezőtorna legjobb kapusának járó cím a csapat hálóőrét, Röth Bálintot illette meg. Az U15-ös csapat ugyan lecsúszott a döntőről, de nekik is jutott dicsőség. A pályán és az azon kívül mutatott viselkedésükkel, sportszerűségükkel, szurkolásukkal, a játékvezetők és a többi csapat játékosaival szembeni magatartásukkal kiérdemelték a Fair play-díjat.

A pályán és azon kívül is nagy volt az élet
A pályán és azon kívül is nagy volt az élet.
Fotó: Bőle Tamás

A gyulaji U15-ös csapat tavaly második lett

A tavalyi torna is hozott Tolna vármegyei sikert Gyulaj U15-ös csapata ugyanis a második helyen végzett. Ahogy arról akkor írtunk, 2019-ben indult Felzárkózó települések programban kiemelkedő esélyteremtő kezdeményezésként kap teret a sport. Több helyszínen beépült a leszakadó közösségekért végzett szociális munkába. A sportprogramokra rendszeresen járó gyerekeknél már rövid távon észrevehetőek a pozitív változások, hiszen az edzésen való részvétel előfeltétele az elkészített házi feladat és a jó iskolai magatartás. A rendszeres edzések és meccsekre utazások csapatot építenek, a közösen átélt élmények során pedig olyan pozitív értékek épülnek be a mindennapjaikba, amelyeket később, életük minden szakaszában tudnak kamatoztatni. A leszakadó településeken a sport ezért nem csupán hobbi, hanem esély egy teljesebb életre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában