Kosárlabda

2024.06.06. 10:35

Euroligás női klub kispadjára ül le az ASE bajnoka

A következő szezonban a cseh női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság kirakatcsapatánál, az USK Prahánál vállal edzői szerepet Jan Pavlík, az Atomerőmű SE örökös bajnoka.

Teol.hu

A 18-szoros cseh bajnok, Európa-liga- és Európai Szuperkupa-győztes  női klub közösségi oldalán jelentette be, hogy Jan Pavlík a következő idénytől a fővárosi csapatnál folytatja karrierjét Natália Hejková vezetőedző segítőjeként. Feladatai közé tartozik majd többek között a férfi kosárlabda elemeinek beépítése a csapat játékába.

Jan Pavlík a cseh női kirakatcsapatának kispadjára ül le
Jan Pavlík a cseh női kirakatcsapatának kispadjára ül le
Fotó: Makovics Kornél (archív)

A 49 esztendős, cseh-magyar kettős állampolgárságú egykori bedobó-hátvéd tizenkilenc évig erősítette az Atomerőmű SE-t előbb játékosként, majd edzőként, az első időszakában két bajnoki címet és egy kupagyőzelem ünnepelhetett az atomvárosiakkal, akik 2020-ban az ASE Örökös Bajnoka címmel ismerték el. A paksi klubtól 2023 májusában távozott és lett a Basket Brno férficsapatának segédedzője, amellyel a bajnokságban és a kupában is negyeddöntőig jutott. 

Az USK Praha sorozatban 14. bajnoki címét szerezte meg az áprilisban véget ért ZBL-ben, az Euroligában pedig bronzérmet szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában