Atlétika

2024.06.07. 08:30

Szekszárdon küzdöttek a Kölyökből Atléta Program növendékei

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. atlétika szakosztálya rendezte a Kölyökből Atléta Program Dél-Dunántúl régiójának csapatversenyét.

Teol.hu

Az U10 korosztályban nyolc csapat, míg U12-ben tizennégy csapat állt rajthoz a szekszárdi atlétikapályán. A verseny célja kettős volt: egyrészt a két korosztály győztes csapata jutott tovább az országos fesztiválra, másrészt a 2023/2024-es tanév végén megmutatni, hogy a kölyök atlétika foglalkozásokon mit sajátítottak el a tanulók.

A Kölyökből Atléta Program U10-es korosztályának dobogósai
A Kölyökből Atléta Program U10-es korosztályának dobogósai

Mindkét korosztályban hat-hat feladat várt az atléta-palántákra. A nyolc-kilenc évesek sprintváltóban, gátváltóban, súlylökés egy kilogrammos medicinlabdával, ritmusszökdelésben, kislabda hajításban és hat perces Cooper-tesztben bizonyíthattak, míg az U12-esek 8x50 méteres váltófutásban, gátváltóban, vortex hajításban, súlylökésben (2 kilós medicinlabdával) ritmus távolugrásban és hét perces Cooper-tesztben versenyeztek.

A nyolc fős csapatok a nagy hőségben jól teljesítettek, a fiatalabb korosztályban első helyen végzett a kaposvári KASI csapata, második lett a Szekszárd „A”, míg a dobogó harmadik fokára a pécsi PSN Zrt. csapata állhatott fel. Az idősebbeknél a DOVASE „A” csapata győzött a KASI és az AC Bonyhád előtt. Ebben a korosztályban a Szekszárdi Baka Iskola csapata negyedik lett, megelőzve a Szekszárd „A” csapatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában