Közös mozgás

2024.06.28. 11:30

Közel ezer diák és tanár vett részt a bonyhádi juniálison (videóval)

Az olimpia és az Európa-bajnokság évében az idei Mozgás Művészet Juniális (MMJ) különleges mérföldkövet jelentett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium számára, hiszen a rendezvény négy naposra bővült. A több évtizedes hagyományokat követve az egész iskola megmozdult, hogy részt vegyen ezen a felejthetetlen eseménysorozaton.

Farkas Eszter

Az MMJ első napja a sport jegyében zajlott. A bonyhádi iskola tanulói különböző csapatsportágakban mérhették össze tudásukat. A rendezvény során összesen huszonkét labdarúgó, tizenkilenc röplabda, tizenhat kosárlabda és tizenöt váltófutó csapat versenyzett egymással. Emellett egy negyvenkét kilométeres maratoni fáklyás váltófutásra is benevezhettek tanárok és diákok egyaránt, amely Sárszentlőrinctől Bonyhádig tartott.

Juniális Bonyhád
Az idei juniális alaptémái az Európa-bajnokság és az Olimpia voltak
(Beküldött fotók)

A program már kedden elkezdődött az osztályok közötti labdarúgó mérkőzések selejtezőivel. Szerdán az egész iskola együtt nézte a Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzést, amely különleges összetartozás élményét nyújtotta a diákok számára. A nap további részében pedig hajnali egyig szurkolhattak a focimeccsek résztvevőinek.

Csütörtökön délután újabb sportesemények várták a diákokat: négy pályán röplabda, két pályán streetball mérkőzések zajlottak, de még a sakk kedvelői is megmérettethették magukat. A sportprogramok csúcspontja a Színes Mímes társulat előadása volt, amely a pénteki MMJ nap ünnepélyes hangulatát vezette fel.

Művészet és Juniális

A rendezvény művészeti vonalát a Színes Mímes társulat előadása, Kutnyánszkyné Bacskai Eszter vezetésével, jelentette, ami kiválóan felvezette a másnap ünnepélyes hangulatát. A petőfis diákok hetekkel a rendezvény előtt lázasan készültek, hogy bemutathassák kreatív produkciójukat. 

A juniális hangulatot az osztályok közötti főzőverseny biztosította, amely különleges jelentőséggel bírt idén. A főzőversenyen részt vevő csapatok az iskola közelmúltban elhunyt élelmezésvezetőjének, Schlitt Norbertnek emléket állítva készítették el ételeiket. A győztes csapat elnyerte a „Schlitt Norbert Vándorfakanalat”, amelyet egy éven keresztül őrizhetnek.

Ünnepélyes Megnyitó és Záróesemények

Az idei programsorozat megálmodója, György Ferenc testnevelő tanár, a pénteki napot egy különleges eseménnyel indította: hajnalban, négy órakor, diákok és tanárok indultak útnak Sárszentlőrincről egy negyvenkét kilométeres fáklyás váltófutásra. A futók nyolc órakor érkeztek meg a gimnázium sportpályájára, ahol az olimpiai láng is fellobbant, élőképet alkottak a Forberger pálya közepén, melyben Bükösdi Gábor tanár szerzett elévülhetetlen érdemeket. Ezt közel ezren, több mint 800 diák és 70 pedagógus valósította meg.

Juniális Bonyhád
Fellobbant az olimpiai láng is.
(Beküldött fotó)

Az ünnepélyes megnyitót követően közös bemelegítésre került sor, majd elindultak a 4 x 1 körös váltófutások és a csapatsportok döntő mérkőzései. A nap fénypontja a várva várt tanár-diák mérkőzések voltak, amelyek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A tanulók lelkesen készülnek az osztályműsorokra, szülők pedig a főzésben nyújtanak nagy segítséget, ezzel is támogatva a rendezvény megvalósítását. Az idei MMJ sikeréhez hozzájárult, hogy az iskola valamennyi tanára, diákja és dolgozója ötleteit megosztva együttes erővel, időt, energiát nem spórolva ápolják intézményük hagyományait.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!