Labdarúgás

2024.06.06. 08:38

Letarolta egész Baranyát a Bodó József által repített Bonyhád

Húsz év után újra aranyérmet szerzett az Öregfiúk '73 FK Bonyhád a Baranya Vármegyei Szenior Bajnokságban.

Teol.hu

Veretlenül lett bajnok az Öregfiúk '73 FK, amely meggyőző teljesítménnyel végzett az első helyen. A Kovácsevics András játékos-edző által irányított egylet 16 mérkőzése közül 15-öt megnyert, egy alkalommal pedig döntetlenre végzett. A völgységiek 83 lőtt és 23 kapott góllal nyerték meg az Alap csoport küzdelmeit, így a következő idénytől a kiemelt csoportban szerepelhetnek. A bajnoki cím mellett a csoport gólkirályi címét is begyűjtötték a bonyhádiak: Bodó József a 16 találkozón 49 (!) alkalommal volt eredményes. 

„Egy egységes, jó képességű játékosok alkotta kerettel sikerült ezt a kiváló eredményt elérni – összegzett Kovácsevics András. – A kezdeti sikerek meghozták a játékosok étvágyát, egyértelműen kitűzött cél volt a bajnokság megnyerése. Voltak szorosabb mérkőzéseink, de a legtöbb bajnokinkat nagy különbséggel nyertük meg. A bajnoki nyitányon 16–0-ra győztünk a Bányász TC ellen, ez a győzelem megadta az alaphangot a folytatáshoz. Ez volt a legnagyobb különbségű győzelmünk, de például nagy riválisunkat, a mögöttünk másodikként záró Nagykozárt KSE-t is 8–3-ra vertük idegenben, hazai pályán pedig 2–1-re győztük le őket. Ezek a sikerek is kellettek, hogy a miénk legyen az első hely” – tette hozzá. 

Az Öregfiúk '73 FK legutóbb 2004-ben volt aranyérmes, az akkori csapatból az edző, Kovácsevics András, valamint Schanczenbacher Sándor és Beke Imre marad meg hírmondónak – ők így jubileumi bajnoki címet ünnepelhettek. 

A bajnokság végeredménye: 1. Öregfiúk '73 FK Bonyhád 46, 2. Nagykozár KSE 42, 3. Pécsváradi Spartacus SE 34, 4. Hímesháza KSE 21, 5. Kökényi SC 16, 6. Szalánta Hunyadi SE 16, 7. Sásd VSK 15, 8. Újpestre KSE 14, 9. Bányász TC SE 5 ponttal. A hosszúhetényi és a patapoklosi csapatot kizárták. 

A góllövőlista végeredménye, 49 gólos: Bodó József (Öregfiúk '73 FK Bonyhád), 20 gólos: Bódis Norbert (Pécsváradi Spartacus) és Telegdi-Rácz János (Újpetre KSE), 15 gólos: Oláh Csaba Gyula (Nagykozár KSE)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában