Labdarúgás

2024.06.05. 17:24

Nívós nemzetközi mezőnyben bizonyítottak a Szekszárdi UFC fiatal tehetségei

Erős nemzetközi mezőnyben tette le a névjegyét a Szekszárdi UFC, amely rangos korosztályos tornán szerepelt Siófokon.

Teol.hu

A szekszárdiak U10-es csapata meg sem állt a dobogó legfelső fokáig

Fotó: Beküldött kép

A Balaton Trophy elnevezésű kupáról egy aranyat és egy bronzérmet is hazahoztak a sárga-fekete legények. 

A legjobb teljesítményt a Juhász Máté dirigálta U10-es gárda nyújtotta, amely meg sem állt a dobogó legfelső fokáig, az eredményhirdetésen csupa mosolygós fiatal nyakába kerültek a medálok. 

A szekszárdiak a csoportkörben öt meccsükből négyet megnyertek, egyszer pedig vereséget szenvedtek. A lengyel MKS Krakus Krakow A csapatát 2–0-ra, a B-jelű gárdát pedig 5–0-ra győzték le, a Carvalho Brazil LA Budapest gárdáját 2–1-re, a BFC Siófok alakulatát ­5–2-re győzték le. 

A rájátszásban az Orlik Zabkowice gárdáját 2–1-re, a Carvalho Brazil LA Budapest alakulatát 3–0-ra, a KS Legionovia Legionowo csapatát ugyancsak 2–1-re győzték le a szekszárdi legények, akik ezzel az eredménysorral a torna legjobb csapatává lettek, ők hozták haza az aranyakat. 

Igazából ez nem volt meglepetés, hiszen egy évvel korábban szintén nyertek, így most megvédték a címüket.

Nem sokkal maradtak le tőlük az egy évvel idősebbek, az U11-esek, akik a dobogó harmadik fokára állhattak fel. 

A srácok a csoportkört 3 győzelemmel és 2 vereséggel tudták le, az OFK Dunaj­ská Luznát 4–0-ra, a BFC Siófokot 8–0-ra, a Hegyvidék UFC-t pedig 6–0-ra verték. Végül az SP Beniaminek Radom és az MHS Krakus NH Krakow mögött zárva lett meg Bierer Zoltán csapatának a bronz. 

Az U9-esek a vigaszágon a második helyet csípték meg, jövőre egy év tapasztalattal a hátuk mögött vághatnak neki ismét a rangos, és rendkívül jól megszervezett megmérettetésnek. 

A legidősebbek, az U13-asok pedig a csoportkörben három ízben is 1–0-ás vereségeket szenvedtek, három ízben döntetlenre végeztek, így végül a hatodik helyen fejezték be a küzdelmeket. 

Mindent egybevetve ez egy rendkívül tanulságos és a gyerekek fejlődése szempontjából fontos torna volt, amely még inkább összekovácsolta a csapatok tagjait, ráadásul mindegyik szekszárdi korosztályt illetően elmondható, hogy jó barátságok is születtek a Balaton-partján. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában