Teol.hu podcast

2024.06.07. 16:00

Rallyautó-versenyeken öregbítik Szekszárd hírnevét

Szenvedélyük az rallysport, melyet munka mellett, hobbiból űznek. A hozzá tartozó költségeket kizárólag önerőből fedezik. Igaz, szóba került a komolyabb szereplés magasabb osztályokban, de ahhoz támogatóra is lenne szükségük, melyet egyelőre nem találtak.

Dahud Emil

Szenvedélyük az rallysport, melyet munka mellett, hobbiból űznek.

Fotó: MW

Nagy Dániel és Póczik Ákos, szekszárdi aszfaltbetyárok látogattak a Hír.FM magazinműsorába. Megannyi rallyval a hátuk mögött már tapasztalt versenyzőknek számítanak a magyar autósportban.

Annak idején Ákos vásárolt egy Ladát, melyet rengeteg idő-, és enegiabefektetéssel, többedmagával alakított versenyképessé. Eleinte a testvérével, Póczik Tamással -aki a navigátor szerepében ült az anyósülésen- szálltak harcba. Tamás később úgy döntött, hogy saját autót épít, így kiszállt a fivére mellől. Így vált a rallyautó "elsőtisztjévé" Nagy Dániel. Kialakult a versenyző páros, akik közel három esztedeje ülnek egy négykerekűbe. Ismerettségük sok évre nyúlik vissza. A beszélgetés során mindketten nosztalgikusan emlegetik fel fiatal felnőttkoruk közös élményeit.

Ákos és Dániel gőzerővel készülnek az 57. Mecsek Rallye-ra, melyet június 13. és 15. között rendeznek Pécsett. Reménykednek, hogy a tavalyi tizenegyedik helyezésüket idén sikerül megugraniuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában