Atlétika

2024.06.13. 11:32

Szekszárdi éremesőt hozott a rekordlétszámú hazai verseny

Szekszárd volt a házigazdája az U16 és U14 Területi Bajnokság második fordulójának a Centrum régióban.

Teol.hu

Atlétika versenyre ilyen sok nevezés még nem érkezett a sportág történetében: harmincegy szakosztály 1132 nevezést adott le. A népes és erős mezőnyökben megrendezett versenyszámokban a vármegye klubjai is eredményesek tudtak lenni.

A bonyhádi Máté Patrik (középen) négy éremmel zárta a szekszárdi fordulót
A bonyhádi Máté Patrik (középen) négy éremmel zárta a szekszárdi fordulót
Forrás: Beküldött fotó

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. hazai pályán az érmek számának tekintetében a legeredményesebb egyesületnek bizonyult: 22 érmet szereztek a vármegyeszékhely atlétái. Két versenyszámban, ötösugrás helyből és vortexhajításban is győzni tudott az U14-es Sipos Florina Hanna, míg az U16-os Molnár Gergő 3000 síkon és 1500 méter akadályfutásban nem talált legyőzőre. 

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Máté Patrik is, az AC Bonyhád U14 korosztályos atlétája 80 és 300 méteres síkfutásban, valamint 60 méteres gátfutásban is kiváló időeredménnyel győzött, távolugrásban pedig második helyen végzett. Lakatos Lamm Bence a dombóváriak atlétája folytatta idei jó szereplését, magasugrásban 187 centiméterrel egyéni csúcsot ért el, a távolugrást 650 centis eredménnyel nyerte meg.

A szekszárdi klub hat arany-, tíz ezüst és hat bronzéremmel végzett az éremtáblázat élén, az AC Bonyhád kilenc (4 arany, 1 ezüst, 4 bronz), a Tamási Tam-Bau AC nyolc (3, 2, 3), a dombóvári DOVASE öt (3, 0, 2) dobogós helyezést szerzett a vármegyeszékhelyen.

A teljes eredménysort ide kattintva tekintheti meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában