Labdarúgás

2024.07.30. 13:13

Magyar Kupa: játék nélkül jutott tovább a Faddi SE

A Diósdi TC visszalépésével továbbjutott a Mol Magyar Kupa-főtábla első köréből a Faddi SE és várhatja hétvégén a lehetséges ellenfelét.

Berg Sándor

A szerencse a Tolna Vármegyei Kupában is többször a faddiak mellé állt, hiszen az első fordulóban az ASE Paks, a következőben a Kisdorog csapatát is a „zöld asztalnál” győzték le, miután az ellenfelek visszaléptek a küzdelmektől. Az elődöntőben aztán Szatmári Péter találatával 1–0-ra legyőzték a Kakasdot, ezzel biztossá vált főtáblás szereplésük a Magyar Kupában. A döntőben végül csak megnehezíteni tudták a Bonyhádot, a völgységiek 4–0-ra bizonyultak jobbnak.

Szatmári Péter lőtte a Magyar Kupa főtáblájára a faddiakat
Szatmári Péter lőtte a Magyar Kupa főtáblájára a faddiakat
Fotó: Kiss Albert

Szőcs Richárd együttese a másodosztályban az utolsó fordulóig harcban volt a bronzéremért, de végül csak az ötödik helyen végzett. Egy egyéni díjat így is bezsebelt a klub, a Tolnai Népújság és a Teol.hu szavazásán Szabó Béla lett a közönségdíjas.

A faddi focicsapat legutóbb ötven éve alkotott nagyot a Magyar Kupában, akkor a legtovább menetelő „kis csapatként” bejutottak a Szabad Föld Kupa döntőjébe (most Amatőr Kupa), ahol a hercegszántóiakkal 3–3-ra végeztek, de az ellenfél akkor alacsonyabb osztályban játszott, így ők hódították el a trófeát.

A hat új játékossal megerősödött Fadd (Bonyhád-Börzsönyből Takács Balázs és Fazekas Balázs, Tolnáról Dudoma Krisztián, Keszthelyi György és Oláh Bence, a Kozármisleny utánpótlásából Demkó Attila érkezett a csapathoz) a hétvégén edzőtáborban vett részt. Az előkészületi mérkőzéseiek sorát jövő héten a Tengelic ellen kezdi a Szőcs-gárda, majd összecsap az ASE Pakssal is, a főpróbát pedig az Aparhant ellen tartja augusztus 17-én.

Hétvégén rajtol a Mol Magyar Kupa

A faddiak mellett további hat Tolna vármegyei klub érdekelt a főtáblán. Az előző idényben is NB III-as csapatok közül az egyetlen szombati mérkőzést a Dunaföldvár játssza 11 órakor az ugyancsak harmadosztályú Érdnél vendégeként. A Majos és a Szekszárd egyaránt baranyai másodosztályú csapathoz utazik vasárnap: a völgységiek 16.30 órakor Harkányban, a sárga-feketék 17 órakor Himesházán lépnek pályára.

A Tolna Vármegyei Kupa győztese, az új szezonban már NB III-as Bonyhád szombaton a csoport rivális PTE-PEAC-ot fogadja (16.30 óra), a kupában bronzérmet szerző Kakasd pedig a másodosztályból búcsúzó Pécsi MFC-t látja vendégül vasárnap 16 órakor. A címvédő Paksi FC élvonalbeli csapatként majd csak a harmadik fordulóban kapcsolódik be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!