Sakk

2024.07.08. 14:40

Sakkolimpia: öt játékost és két kapitányt ad az ASE

Magyarország öt csapatot indít, amelyekben öt paksi kapott helyet. A budapesti sakkolimpia szeptember 10. és 23. között lesz.

Teol.hu

Sakkolimpia: Berkes Ferenc rutinja sokat jelenthet a magyar válogatottnak

Fotó: Mediaworks

A hazai szövetség hétfőn a honlapján tette közzé a szövetségi kapitányok által kihirdetett összeállításokat, amelyben öt paksi is helyet kapott.
A sakkolimpia tizenhárom napon át tart a magyar fővárosban. Az A csapatban a 2023-ban az év férfi sakkozójának megválasztott Berkes Ferenc, a B-ben Kozák Ádám és Papp Gábor, a C-ben, vagyis az U25-ös korosztályúban Krstulovic Alex játszhat a nagy érdeklődéssel várt eseményen. A női A csapatban pedig Lázárné Vajda Szidónia ülhet majd asztalhoz az ASE képviseletében. A férfi A csapatot Ács Péter, a női A csapatot Fodor Tamás irányítja – így lesz teljes a paksi kontingens. 

Berkes Ferenc rutinja sokat jelenthet a magyar válogatottnak az olimpián
Sakkolimpia: Berkes Ferenc rutinja sokat jelenthet a magyar válogatottnak (Fotó: Mediaworks)

Férfiak, A csapat: Berkes Ferenc, Gledura Benjámin, Lékó Péter, Rapport Richárd, Sanan Sjugirov; szövetségi kapitány: Ács Péter. B csapat: Antal Gergely, Bánusz Tamás, Kozák Ádám, Papp Gábor, Prohászka Péter; szövetségi kapitány: Medvegy Zoltán. C (U25) csapat: Juhász Ágoston, Kántor Gergely, Karácsonyi Gellért, Krstulovic Alex, Vanczák Tamás; szövetségi kapitány: Gonda László. 

Nők, A csapat: Gaál Zsóka, Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Terbe Julianna, Lázárné Vajda Szidónia; szövetségi kapitány: Fodor Tamás. B csapat: Demeter Dorina, Karácsonyi Kata, Lakos Nikoletta, Mihók-Juhász Barbara, Terbe Zsuzsanna; szövetségi kapitány: Galyas Miklós.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában