Női foci

2024.07.31. 08:47

Szekszárdi WFC: az újonc PMFC otthonában kezdenek

Szomszédvári rangadóval kezdődik a Simple Női Liga küzdelemsorozata. A Szekszárdi WFC az újonc Pécsi MFC otthonába látogat.

Rónai Gábor

Micskó Márk, a Szekszárdi WFC vezetőedzője

Fotó: Makovics Kornél

Augusztus 24-én a Pécsi MFC vendégeként kezdi az NB I-es női bajnokság küzdelmeit a Szekszárdi WFC. Micskó Márk alakulata 17 órától lép pályára a mecsekaljai stadionban. A sárga-feketék az első hazai találkozójukat augusztus 31-én a Puskás Akadémia FC ellen vívják. Az őszi idény – amelybe tizenkét találkozó fér be – november 23-án fejeződik be. 

Kágyi Árvácska Rebeka csapatkapitány vezeti ki a pályára a Szekszárdi WFC együttesét
Kágyi Árvácska Rebeka csapatkapitány vezeti ki a pályára a Szekszárdi WFC együttesét (Fotó: Makovics Kornél)

Ami a nyitómeccset illeti, a pécsiek veretlenül lettek bajnokok az NB II-ben, s jutottak fel a legjobbak közé. Soraikban egy dombóvári tehetséggel, az egyre több lehetőséget kapó Gyánó Lilivel, aki a korábbi NB I-es futballista (a Bonyhád VLC jelenlegi pályaedzője), Gyánó Szabolcs lánya. 

A szekszárdiak 5 győzelemmel, 5 döntetlennel és 12 vereséggel a tizedik helyen zárták az előző idényt, s ez lesz sorozatban a harmadik szezonjuk a Simple Női Ligában. Micskó Márk csapata – amelyből eddig egy játékos, az éppen a pécsiekhez igazoló Kiss Gabriella távozott – gőzerővel készül a bajnokságra, néhány napon belül részletesebb összegzéssel is jelentkezünk a csapat kapcsán. 

A Szekszárdi WFC meccsei a Simple Női Liga, a 2024/2025-ös idényében

I. forduló, augusztus 24.: Pécsi MFC–Szekszárdi WFC 17. II. forduló, augusztus 31.: Szekszárdi WFC–Puskás Akadémia 16. III. forduló, szeptember 7.: ETO FC Győr–Szekszárdi WFC (még nincs időpont). IV. forduló, szeptember 14.: Szekszárdi WFC–DVTK 15. V. forduló, szeptember 21.: Soroksár FC–Szekszárdi WFC 16. VI. forduló, szeptember 28.: Kész St. Mihály–Szekszárdi WFC 16. VII. forduló, október 12.: Szekszárdi WFC–MTK Budapest 13. VIII. forduló, október 19.: Astra HFC–Szekszárdi WFC 14.30. IX. forduló, november 2.: Szekszárdi WFC–Viktória FC 13. X. forduló, november 9.: FTC-Telekom–Szekszárdi WFC 14. XI. forduló, november 16.: Szekszárdi WFC–Budapest Honvéd 13. XII. forduló, november 23.: Szekszárdi WFC–Pécsi MFC 13. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!