Labdarúgás

2024.08.15. 19:24

NB I-et is megjárt csatárral rohamoz az újonc Bonyhád-Börzsöny

Történelmi szezon előtt áll a völgységi klub, amely először szerepelhet a vármegyei I. osztályban. Ahogy elnézzük az erősítéseiket, nem is rosszak a Bonyhád-Börzsöny esélyei.

Rónai Gábor

Nem is kell már sokat várni, és vármegyei I. osztályú meccset játszik a Bonyhád-Börzsöny SE

Szeretnék megállni a helyüket az élvonalban, egyelőre ez a céljuk. Ezt mondta lapunknak Bölcsföldi Zoltán, a Bonyhád-Börzsöny SE vezetője, akit arról kérdeztünk, hogy rámennek-e az éremre a jövő hétvégén kezdődő bajnokságban. – Jól igazoltunk, ez kétségtelen, de még vannak lyukas posztjaink. Egyelőre az a célunk, hogy versenyben legyünk a többi csapattal, aztán majd meglátjuk, hogy alakul – mondta Bölcsföldi.

A Bonyhád-Börzsöny játékosai sokszor szeretnének ünnepelni a vármegyei I. osztályban
A Bonyhád-Börzsöny játékosai sokszor szeretnének ünnepelni a vármegyei I. osztályban (Fotó: Bobo)

A börzsönyiek két évtizede folyamatosan a (vár)megyei II. osztályban szerepelnek, ahol 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is aranyérmet nyertek. Az előző szezonban már megmérették magukat a kvalifikációs bajnokságban, de akkor még túl magasra volt téve nekik a léc. 

Most viszont más lesz a helyzet, hiszen a nyáron alaposan beleerősítettek. 

Érkezett hozzájuk Schleinig Máté, Jerabek Jenő, Királyházi Bence, Sásdi Bence, Máté Róbert, Fekete Krisztián és Pap Roland – a teljesség igénye nélkül –, s valamennyien olyan játékosok, akik letettek már egyet, s mást az asztalra.

Utóbbi, mármint Pap Roland már az NB I-ben is megfordult, sőt a Paksi FC színeiben gólt is lőtt az Eger ellen.

Tőle joggal várják majd a gólokat, de a keretet elnézve más is oda fog érni a kapu elé.

– Természetesen azon leszek, hogy minél több gólt szerezzek börzsönyi színekben. Ígéretes a keretünk, mindenki jól ismeri a másikat, hiszen a nagy többséggel a BVLC-ben évekig együtt futballoztunk. Várjuk már az új idényt és az új kihívásokat – fogalmazott Pap Roland. 

Bonyhád-Börzsöny már focilázban

Bonyhád-Börzsönyben mindenesetre érződik már a fociláz, az utcán, a kocsmában is téma a történelmi szezon, amely jövő szombaton Dombóváron, a Dombóvár FC elleni idegenbeli bajnokival kezdődik meg a BBSE számára. 

A nagy pillanat pedig augusztus 31-én érkezik el a klub életében, a világoskék-fehérek a Tevel Medosz SE ellen vívják majd az első hazai összecsapásukat a legmagasabb ligában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!