Labdarúgás

2024.08.04. 18:11

Magyar Kupa: egyetlen gólt tudott szerezni Kakasdon a Pécsi MFC

A szervezett kakasdiak nagyon jól helytálltak a Pécsi MFC ellen. A Magyar Kupa vasárnapi meccsén egyetlen gól döntött a baranyaiak javára.

Rónai Gábor

A pécsiek szekszárdi nevelésű támadója, Hegedűs Márk vezeti rá a labdát Török Ákosra és Kófiás Áronra

Fotó: Kiss Albert

Hosszú idő, tizennégy év után játszott újra a Magyar Kupa főtábláján a Kakasd SE. Nem csoda, hogy nagyon sokan kijöttek a Pécsi MFC elleni találkozóra. Az NB III-as baranyaiakat is elkísérték vagy hatvanan, jó volt a hangulat. A hazai drukkerek bizakodva mondták, hogy kedvenceik meglepik majd a „Pamacsot”. Hittük is, meg nem is, a Pécs mégiscsak egy 8–0-ás sikerrel kezdte a harmadosztály küzdelmeit. Az FC Dunaföldvár ellen a 7. percben már 2–0-ra vezettek a piros-feketék, akik negyvenöt perc alatt ötig jutottak, s a fordulás után visszafogott tempóban tettek még hozzá ehhez az öthöz hármat. 

Aczél Zoltán egykedvűen nézte csapata játékát a Magyar Kupa főtáblájának kakasdi meccsén
Aczél Zoltán egykedvűen nézte csapata játékát a Magyar Kupa főtáblájának kakasdi meccsén
Fotó: Kiss Albert

Tartottunk is az első percektől, de nem kellett volna. Bozsó Gábor, az új edző alaposan megszervezte a kakasdi védekezést, a három belső védő, Bús Márton, Adorján Áron és Guzorán Péter szépen tolódott, Kapéter Dominik és Hucker Bence remekül lezárta a széleket, nem is tudott helyzetbe kerülni a „Munkás”. Próbálkozott, brusztolt Aczél Zoltán csapata, de nem ment neki a játék. A szakember is csak csóválta a fejét és nagy bőröndön ülve – nem gondolta, hogy egy alacsonyabb osztályú gárda ennyire megnehezíti övéi dolgát. Igazán nagy védést nem is kellett bemutatnia Zsiga Kevinnek a kakasdi kapuban, az a pár próbálkozás, ami egyáltalán eljutott a kapujáig, semmi gondot nem okozott neki. 

A fordulás után érezhetően ritmust váltottak a pécsiek, akik sokkal több mozgással, helycserével próbálták zavarba hozni a kakasdiakat, a hazaiak azonban nem adták magukat. Aztán egy órányi játék után Tóth Zoltán megszerezte a vezetést a Pécsnek – úgy örültek neki a vendégek, mintha bajnokságot nyertek volna. Pedig az még nagyon messze van, s valószínűleg nem ezzel a játékkal fogják megnyerni az aranyat, amit Kakasdon előadtak. Ha megnyerik egyáltalán... Sajnos a gól előtt történt egy sérülés: a szünetben beállt Mácsik Márk vélhetően szalagszakadást szenvedett, mentő jött érte – neki mielőbbi gyógyulást kívánunk.

A kakasdiak tizennégy év után tértek vissza a kupaporondra, s szervezett játékukért joggal zsebelték be közönségük vastapsát. A pécsiek várhatják a sorsolást, de ennél a teljesítménynél harmadik körbe jutáshoz biztosan sokkal, de sokkal több kell majd Hegedűs Márkéktól. 

Mol Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló

Kakasd SE–Pécsi MFC 0–1 (0–0)
Kakasd, v.: Fehérvári P. (Csákó P., Szomjú R.). Kakasd: Zsiga – Bús, Adorján, Guzorán P. – Kapéter D. (Grassy, 87.), Mayer N., Török, Hucker B. – Kófiás – Márk A., Acsádi D. (Mácsik M., a szünetben, Varga Á., 61.). Edző: Bozsó Gábor. Pécs: Varasdi – Némeh M. (Bor, 66.), Preklet (Szalánszki, a szünetben), Tóth Z. (Morvai, 66.), Zvara, Hegedűs M. (Bachesz, 83.), Vas B., Rabatin, Füredi Sz., Sági, Fejős (Wirth, a szünetben). Edző: Aczél Zoltán. Gólszerző: Tóth Z. (63.). Sárga lap: Török Á. (22.), Márk A. (75.), Bús (80.), illetve Tóth Z. (47.). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!