Konferencialiga

2024.08.07. 21:04

A végén ütötte ki a Mornart a Paks! – galériával

A hosszabbításban két gólt szerezve magabiztos, 3–0-s előnyt harcolt ki magának a Paksi FC a montenegrói FK Mornar ellen a Konferencialiga harmadik selejtezőkörének hazai odavágóján.

Berg Sándor

Kedden még a magyar női kézilabda-válogatott kapuját védte a Svédország ellen hosszabbítás után elveszített negyeddöntőben a párizsi olimpián, másnap már a Paks találkozóját a lelátóról figyelte Böde-Bíró Blanka és láthatta, hogy férje három nap eltéréssel tizenhárom év után ismét az atomvárosiak kezdőcsapatában kapott helyet nemzetközi kupamérkőzésen. 

Böde Dániel három év után került be ismét a Paks kezdőjébe nemzetközi mérkőzésen
Böde Dániel három év után került be ismét a Paks kezdőjébe nemzetközi mérkőzésen
Fotó: Molnár Gyula

Böde Dániel pedig jelezte jelenlétét a pályán, a harmadik perc végén Haraszti Zsoltnak csúsztatta le a labdát, a támadó lövését csak öklözni tudta a kapus. Nem sokkal később egyedül cselezett a tizenhatoson belül, de győzött a túlerő, fejesénél pedig hiába tűnt kezezés a montenegrói védőnél, a VAR-vizsgálat után nem ítélt büntetőt a játékvezető. Mindenesetre a meglehetősen alacsony védősorral szemben, ahonnan eltiltás miatt hiányzott az egyik alapember, volt keresnivalója a paksiaknak. 

A Mornar azt hozta, amit a paksiak előzetesen vártak, a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt, így amikor a kezdeti hazai rohamoknak vége lett, az iram is alábbhagyott. A vendégek első lehetősége bő félóra után Balsa Vukotics előtt adódott, de a balszélső távoli lövését Szappanos Péter szögletre ütötte. Bognár György változtatott is a felálláson, Vas Gábor kikerült jobb szárnyvédőnek, helyére Szabó János ment be a védelem közepére, Osváth Attila pedig a bal szélre ment át. Miután Chris-Marlon Ondong-Mba kiállításával emberhátrányba kerültek a vendégek (a francia csatár Vécsei Bálintnak taposott oda), még inkább rámentek az eredmény tartására, ahol tudták, lopták az időt. A félidő vége mégis a montenegróiaké volt, Szappanosnak két bravúrt is be kellett mutatnia egy támadáson belül.

Fotó: Molnár Gyula

A szünetben Szabó Bálint váltotta Vécseit, akinek helyét Ötvös Bence vette át a középpálya közepén, míg a friss érkezővel a támadójátékot szerették volna felpörgetni a hazaiak. A paksiak játéka felélénkült, ami egy óra játék Böde góljával megszerezték a nagyon fontos vezető találatot. A találatot Windecker József fejese előzte meg, amit Popovics és a kapufa együttes erővel védett, a második próbálkozásnál viszont a hálóőr is tehetetlen volt. Djuisics két perc alatt kiállíttatta magát, így az utolsó fél órát kettős ember- és már gólhátrányból várta a Mornar.

Sajnos a hátralévő idő inkább szólt a montenegróiak színészi alakításáról, mint a labdarúgásról, de a paksi játékosok becsületére váljon, nem ültek fel ezeknek a provokációknak. Ennek a hosszabbításban újabb két gól lett a jutalma, Szabó Bálint magabiztosan értékesítette a büntetőt, a végeredményt pedig Tóth Barna állította be a 100. percben. 

A visszavágót augusztus 13-án, kedden 20.45 órától rendezik Podgoricában. A párharc továbbjutójára a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer Sheva győztese vár.

Konferencialiga, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
Paksi FC–FK Mornar 3–0 (0–0)
Paks, 2671 néző. V.: Dzmitrieu – Emalyancsikov, Paluyanau (fehéroroszok)
Paks: Szappanos – Ötvös, Kinyik, Vas – Osváth, Papp K. (Mezei, 67.), Vécsei (Szabó B., a szünetben), Windecker (Zimonyi, 73.), Szabó J. – Haraszti (Kocsis B., 82.), Böde (Tóth B., 73.). Vezetőedző: Bognár György
Mornar: Popovics – Sztevanovics, Ljutica, Mitrovics, Vukotics (Szeratlics 66.) – Kaludjerovics, Zorics (Csetkovics, 83.), Djurisics – Kishi (Vukovics, 66.), Ondong-Mba, Vusurovics (Trifunovics, 93.). Vezetőedző: Szimo Medigovics
Gólszerző: Böde (59.), Szabó B. (90+9., 11-esből), Tóth B. (90+10.)
Sárga lap: Kaludjerovics (64.), Zorics (85., pályán kívül), Popovics (92.)
Kiállítva: Ondong-Mba (38.), Djurisics (62.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!