Egy lépésre a főtáblától

2024.08.15. 21:33

Cseh ellenfél vár a Paksra a Konferencialiga rájátszásban

A cseh Mlada Boleslav együttesével találkoznak az atomvárosiak a Konferencialiga selejtezőjének utolsó fordulójában. A Paksi FC idegenben kezdi a párharcot jövő héten.

Berg Sándor

A cseh élvonalbeli bajnokságban legutóbb hatodik helyen végzett FK Mlada Boleslav a hazai 1–1-es döntetlen után idegenben (semleges pályán, Lovecsben) 4–2-re legyőzte a Hapoel Beer-Sheva együttesét, így továbbjutott és a Paks ellen játszik a Konferencialiga playoffjában.

A cseh Mlada Boleslav vár a Paks csapatára
A cseh Mlada Boleslav vár a Paks csapatára
Fotó: Molnár Gyula

Az eredmény ellenére nem volt lefutott a két csapat visszavágója, az izraeliek az első félidőben 2–0-ra vezettek, de az 59. percben már 2–2-t mutatott az eredményjelző. Az utolsó félórában a Hapoel három piros lapot, a Boleslav viszont két gólt szerzett (a 82. és a 90. percben), s bejutott a harmadik számú nemzetközi kupasorozat utolsó selejtezőkörébe.

A Konferencialiga rájátszásának hivatalos játéknapja augusztus 22. és 29., de a pontos kezdési időpontokat később határozza meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). Az viszont biztos, hogy a Paksi FC hazai pályán játssza majd a visszavágót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!